Pentru că detaliile fac diferența, acordă mai mult timp pentru aplicarea rujului. După ce realizezi machiajul, rezervă câteva clipe pentru conturarea buzelor și nu te grăbi să le colorezi. Mai ales când alegi un ruj roșu trebuie să fii atentă la detalii.
Exfoliază buzele înainte să aplici rujul
Rujul nu se distribuie uniform și nu rezistă pe buzele crăpate și uscate excesiv. Exfoliază-le înainte cu un scrub blând, din miere și zahăr, sau periază-le cu o periuță de dinți uscată, ca să îndepărtezi celulele moarte ale pielii. Hidratează-ți buzele cu un balsam cu efect hidratant și nutritiv, care le înmoaie și le catifelează.
Conturează-le
Creioanele-contur de buze nu mai sunt așa bine văzute ca în anii ’90, când era moda conturului cu mult mai închis decât nuanța rujului. Însă el are importanța lui și trebuie folosit, dacă îți dorești buze pline și atrăgătoare. Ai grijă că acesta să fie în ton cu rujul, adică să facă parte din aceeași paletă de culori.
Citeşte şi Rujurile indecente, ultimul trend în materie de beauty
Folosește textura potrivită
Aici este vorba despre o alegere personală, însă e bine să iei în considerare că texturile diferite ale rujurilor presupun reguli distincte. Un ruj mat rezistă mai mult pe buze, dar le usucă, așa că înainte de el aplică un balsam de buze cu consistență hidratantă. O textură cremoasă nu afectează buzele, însă nu rezistă așa de mult. În acest caz trebuie să reînnoiești des machiajul buzelor.
Aplică-l în mai multe straturi
Acest gest are rolul de a preveni estomparea completă a rujului. Două-trei straturi de ruj și creion-contur conferă buzelor volum și senzualitate, iar culoarea durează mai mult timp.
Pudrează-le
Ca să reziste mai multe ore pe buze, aplică rujul în mai multe straturi. Pudrează buzele cu fard sau pudră, pentru a se fixa mai bine rujul și a-i conferi o culoare mai pronunțată. Tamponează cu degetul pe buze, nu folosi pensula, pentru că poți să strici conturul buzelor.