Așa arată noile trenuri electrice produse în Polonia pentru România. Pe ce rute vor circula dacă trec testele

Mai multe trenuri electrice produse în Polonia vor circula în curând pe șinele din România cu viteza de 160 de km/h.
Alina Costache
13 feb. 2023, 11:18
Așa arată noile trenuri electrice produse în Polonia pentru România. Pe ce rute vor circula dacă trec testele
37 de trenuri electrice produse în Polonia vor circula pe șinele din România

37 de trenuri electrice produse în Polonia pentru România urmează să fie testate în țară. O astfel de garnitură are peste 300 de locuri pe scaune.

Prima ramă electrică inter-regională care va fi produsă de Alstom va ajunge la Centrul de Testări Feroviare de la Făurei în iulie anul acesta, pentru efectuarea testelor dinamice. Cea de-a doua va sosi în august, destinată testelor pe liniile CFR. Ambele trenuri vor executa probele de rulare în unitate multiplă, potrivit ARF – Autoritatea Reformă Feroviară.

În perioada 8-10 februarie 2023 o echipă formată din membri ai proiectului au efectuat o vizită tehnică la fabrica Alstom de la Katowice. Vizita constituie una dintre obligațiile contractuale prevăzute în contractul încheiat de ARF cu firma Alstom Ferroviaria SpA, în martie 2022.

Contractul are ca obiect achizițiția de 20 de rame electrice de lung parcurs și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani, contract suplimentat cu încă 17 rame electrice, prin semnarea unui act adițional, în septembrie 2022.

Citește și: Sorin Grindeanu anunţă achiziţia a 20 de trenuri electrice de mare viteză. Pe ce rute vor circula noile garnituri

„În cadrul acestei deplasări, reprezentaţii furnizorului Alstom au prezentat stadiul fabricării primului tren. Astfel, în conformitate cu prevederile contractuale, primul tren urmează să ajungă la Centrul de Testări Feroviare de la Făurei în luna iulie 2023, în vederea efectuării testelor dinamice, iar cel de al doilea va sosi în luna august 2023, fiind destinat, cu precădere, testelor pe liniile CFR, după care ambele trenuri vor executa probele de rulare în unitate multiplă. În baza rezultatelor acestor teste, trenul nr. 3 va fi livrat către ARF, astfel încât în luna decembrie 2023 acesta să fie introdus în exploatare pe reţeaua feroviară din România. Conform clauzelor contractuale, celelalte trenuri urmează să intre în circulaţie comercială începând cu anul 2024”, a transmis ARF.

Citește și: România va cumpăra 37 de trenuri electrice de la Alstom. Cum vor arăta şi pe ce rute vor circula GALERIE FOTO

Viteza maximă de rulare a trenurilor electrice este de 160 de km/h, sunt compuse din șase vagoane și asigură 351 de locuri pe scaune.

Aceste trenuri electrice vor conecta capitala cu principalele centre urbane din România și vor facilita conexiunile inter-regionale.

Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt: Bucureşti Nord – Constanţa, Bucureşti Nord – Braşov – Arad – Timişoara, Bucureşti Nord – Braşov – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov – Deda – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Bucureşti Nord – Galaţi, Bucureşti-Nord – Craiova – Târgu Jiu- Petroşani – Simeria, Bucureşti-Nord-Craiova-Timişoara-Arad, Cluj-Timişoara, Cluj-Suceava-Iaşi.

Valoarea totală a contractului este de 2.421.771.878 lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile și de la bugetul de stat.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Nicu Ceaușescu. De ce nu-l accepta nomenclatura. Marea problemă
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Parcarea este interzisă. Locul în care șoferii nu au voie să parcheze. Accesul este interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...