După o zi grea de muncă, mulți dintre noi aleg să se relaxeze cu o baie fierbinte în cadă. Așadar, pe lângă uleiuri, puneți și sare. Nu veți regreta!
Sarea este un leac bun atunci când ne referim la unele boli mai ales când este folosită în apă, în cadă. Băile cu sare sunt o minune pentru sănătate și au capacitatea lor de a elimina stresul, însă pot rezolva și alte probleme.
Citește și: De ce nu îţi ies cartofii ca la Mc Donald’s. Greşeala majoră pe care o fac toţi, când se pune de fapt sarea
Concret, o baie fierbinte cu sare și uleiuri esențiale pune capăt unei zile stresante, relaxează organismul și îmbunătățește și calitatea somnului, în caz că aveți probleme cu insomniile.
Mai mult decât atât, sarea are puterea și de a reduce inflamațiile și trata sau calma diverse infecții. Numai așa pielea are parte de un tratament cu totul special, având un parte de detoxifiere pe seama acestui lucru.
Totodată, băile cu sare sunt bune și pentru cei care fac sport zilnic. Ele ajută cu durerile musculare, având capacitatea de a calma mușchii.
Consumată în cantităţi moderate, sarea ajută la reglarea presiunii sanguine, contribuie la eficienţa transmisiei nervoase şi a contracţiei musculare. În cazul în care suferi de balonare, constipaţie sau lipsa poftei de mâncare, poţi s-o adaugi, în cantităţi mici, în paharul cu apă.
De asemenea, băile calde cu apă sărată dau rezultate în cazul bolilor articulare, reumatismului şi ameliorează afecţiuni specifice sezonului rece (răceala, gripa sau guturaiul). Simptomele cistitei şi anexitei pot fi, de asemenea, ameliorate, cu ajutorul băilor de şezut cu apă sărată (5 linguri de sare grunjoasă la un litru de apă).
Citește și: Bei apă rece de la frigider? Greşeala care te poate costa scump vara!
Şi aerul salin este benefic pentru sănătate, în acest sens fiind recomandate curele litorale şi cele de ocnă, indicate în afecţiuni precum astm bronşic, bronşită, emfizem pulmonar, rinită, sinuzită cronică, infecţii respiratorii repetate, hipotiroidie, scrie site-ul ce se intampla doctore.