Aşa ţii răceala la distanţă toamna asta

Acum în plin sezon al răcelilor și al virozelor, ai grijă de sănătatea ta cu ajutorul câtorva trucuri la îndemâna oricui.
Alina Costache
04 oct. 2017, 06:24
Aşa ţii răceala la distanţă toamna asta

Dacă știi că de regulă sistemul tău imunitar este deficitar și mai ales dacă până la sfârșitul anului ai un prag foarte încărcat și nu este loc de zăcut în pat din cauza unei viroze sau a unei răceli de sezon, iată de ce anume să ții cont toamna asta:

Relaxarea înseamnă sănătate

Nu amâna niciodată un moment de relaxare, sistemul nervos are nevoie de o pauză în mod regulat pentru a putea înmagazina informațiilr primite și pentru a se ocupa de buna funcționare a întregului organism.

Astfel, o ședință la saună este mai mult decât o porție de relaxare, reprezintă sănătate curată. Alege un loc ușor accesibil la care să fygi la sfârșitul programului, în drumul spre casă.

În momentul în care stai în saună, corpul transpiră foarte mult eliminând toxinele acumulate peste zi și nu numai, ajutând organismul să se purifice.

În plus, dacă ai grijă la alimentația ta, faci un pic de mșcare și mergi cel puțin o dată pe săptămână la saună, vei observa diferente și la numărul de kilograme.

Fără să mai punem la socoteală faptul că timpul petrecut în saună te va ajuta să te deconectezi de problemele de la serviciu și este un moment bun în care să te regăsești.

Trebuie să ai grijă totuși să nu pleci cu părul ud după o ședință la saună, pentru că altfel vei avea parte de un efect invers celui căutat.

Acordă o atenție sporită hainelor

Și aici ne referim bineînțeles la calitatea materialelor care trebuie să îți ofere confort, un material cu un aport mare de sintetic va favoriza transpirația în exces, unul dintre cei mai mari factori ce ajută la apariția răcelii.

Diferențele de temperatură te pot pune în dificultate atunci când ieși din casă, dar încearcă să ții cont că deși este încă soare, nu mai are aceiași putere ca pe timpul verii astfel că este recomandat să ai tot timpul la îndemână o jachetă sau un sacou astfel încât să nu înduri frigul.

Un alt truc este acela să încerci să te speli pe mâini cât mai des posibil, cu apă și săpun, în felul acesta vei crea o barieră protectoare și te vei feri de eventualele pericole ce te înconjoară mai ales la locul de muncă.
Ceaiul de la ora 5.

Nu trebuie să aștepți neaparat această oră pentru a savura un ceai bun. O cană de ceai cald cu lămâie este bien venit la orice oră, în plus hidratarea este necesară pe tot parcursul anului.

Iar plantele îți stau la dispoziție, mai ales dacă știi că ai probleme digestive. Nu consuma niciodată băuturile fierbinți oricât de frig ți-ar fi, acestea vor irita mucoasele făcând mai mult rău decât bine.
Ai grijă ce mănânci

Nu exclude din alimentația ta usturoiul, ceapa, prazul, lactatele, fructele sau legumele. Acestea îți vor oferi toți nutrimenții necesari pentru a menține sistemul imunitar puternic.

Acum mai ales ai nevoie de foarte multe vitamine și minerale pe care le poți procura cu ușurință din fructele și legumele de sezon.

Citricele îți vor fi de mare ajutor în acest sezon, consumă-le ori de câte ori ai ocazia și nu uita să te odihnești corespunzător.

Află care sunt cele mai bune fructe pentru imunitatea ta pe clicksanatate.ro

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Planta care te scapă de țânțari și pe care e bine să o ai în curte sau la geam. Îi ține la distanță, iar mirosul ei e unul aparte
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
La limita paranormalului, cu Serghei Mizil. Un câine i-a salvat viața
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare pentru Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Compeția de jazz Jazz in the Park: Ediția 2023 câștigată de trupa franceză Daoud
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!