Asgardia, prima ţară galactică, şi-a ales preşedintele. Planul lui Aşurbeili pentru a avea locuitori permanenţi într-o aşezare spaţială

Vă mai aduceți aminte de Asgardia, primul stat galactic propus pentru fondare pe o stație spațială în 2016? Ei bine, acum are un președinte.
Iulian Tudor
27 iun. 2018, 12:19
Asgardia, prima ţară galactică, şi-a ales preşedintele. Planul lui Aşurbeili pentru a avea locuitori permanenţi într-o aşezare spaţială

Ceremonia de inaugurare în funcție a miliardarului, cercetătorului și filantropului rus Igor Așurbeili, președintele Asgardiei, a avut loc luni la Palatul Hofburg din Viena, transmite Newsweek, scrie digi24.ro.

La eveniment au luat parte oameni de știință, ingineri, experți juridici din toată lumea, precum și diplomați.

Citeşte şi Ieşire în spaţiu a doi astrounauţi de pe Staţia Spaţială Internaţională pentru o misiune de mentenanţă

În discursul său, Așurbeili și-a prezentat obiectivele ambițioase privind dezvoltarea Asgardiei, în special planul de a avea, în următorii 25 de ani, locuitori permanenți într-o „așezare spațială” pe Lună.

„Am stabilit toate ramurile unei națiuni. Acum pot declara că Asgardia s-a născut”, a afirmat Igor Așurbeili de la tribuna evenimentului.

Pe site-ul Asgardia.space, se precizează că „acest prototip de societate liberă” a primit numele unui oraş-zburător din mitologia nordică – Asgard.

Viitorul stat galactic va fi utilizat pentru cercetările ştiinţifice, pentru lansarea unor misiuni miniere pe asteroizi şi pentru apărarea Terrei de meteoriţii care ar putea să se prăbuşească pe planeta noastră.

Însă există un impediment pentru crearea unui asemenea stat: Tratatul internaţional din 1967 privind spațiul cosmic.

Tratatul afirmă că fiecare stat este responsabil de ceea ce trimite în spaţiu. În plus, este interzis să se însuşească un teritoriu, indiferent dacă acesta se află pe o altă planetă decât Terra sau pe orbita terestră.

Cu toate acestea, o lege americană autorizează exploatarea de resurse în spaţiu de către companii private – un detaliu care ridică întrebări în legătură cu proiectul de colonizare a planetei Marte.

„Accesul în spațiul cosmic ar trebui să fie un drept fundamnetal al omului, dincolo de controlul oricărei națiuni pământești”, a afirmat Așurbeili în discursul lui.

„Credem că elaborarea unei noi platforme juridice pentru explorarea spațiului cosmic apropiat și a celui îndepărtat este crucială pentru a ține pasul cu dezvoltarea tehnologică. Dreptul spațial universal și astro-politica trebuie să înlocuiască actualele legi învechite și actuala geopolitică”, a adăugat cercetătorul rus.

Potrivit omului de afaceri, aproximativ 200.000 de persoane din întreaga lume au aplicat deja online pentru a deveni cetăţeni asgardieni.

Asgardia va avea în curând un Consiliu de Miniştri, un Parchet General, o Administraţie şi o Bancă Centrală pentru viitoarea criptomonedă, a mai spus preşedintele său, transmite Agerpres.

Lansarea de anul trecut a primului satelit asgardian în spaţiu ar trebui să fie urmată de lansarea altor sateliţi pentru furnizarea de servicii digitale către cetăţenii asgardieni.

Ashurbeyli recunoaşte că utopia sa nu va fi una ieftină. Până în prezent, el a finanţat proiectul din fonduri proprii şi prin intermediul donaţiilor private.

În viitor, asgardienii vor trebui să plătească o „taxă de cetăţenie” anuală de 100 de euro, precum şi impozite pe venit şi pe afaceri, a declarat el jurnaliştilor.

Spynews
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Bzi.ro
Carmen Harra ştie viitorul preşedinte al SUA! „Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!”
Fanatik.ro
Ai cont și card la BCR? Anunț oficial pentru toți clienții. Sunt beneficii unice
Capital.ro
Mașină inundată. Cum îți acoperă asigurarea auto daunele. Ghid 2024 pentru șoferi
Playtech.ro
Cutremur de 5,2 grade în România! Zonele în care seismul s-a resimțit puternic
DailyBusiness
Cum se acordă bursele de reziliență în noul an școlar. To ce trebuie să știe elevii
Adevarul
O pisică neagră a ezitat în calea lui Putin. Felina ratează coloana oficială a dictatorului rus
Spynews
Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la un liceu din SUA, a fost condusă pe ultimul drum. Imagini dureroase de la înmormântare | FOTO
Spynews
Ce este bacteria Bordetella pertussis, care a afectat-o pe fetița Andrei Volos. Micuța ei este de șase zile în spital | FOTO
Evz.ro
Codul Rutier. Greșeala la roată îi costă mii de lei pe șoferi
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la nuntă, dar nu au vrut să audă de el
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Suma incredibilă pe care fostul soț al Ozanei Barabancea o plătea copiilor: 35 de lei pensie alimentară. Cum s-a descurcat soprana
Capital.ro
Viața la bloc. Toții proprietarii de apartamente sunt obligați. Poți chiar să îți pierzi apartamentul
StirileBZI
„Nostradamus cel viu”, despre al Treilea Război Mondial. Cum ar trebui evitat
Prosport.ro
Ce cartiere din București s-au zguduit cel mai puternic în timpul cutremurului de 5.3 grade
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Precipitații record și inundații de amploare în județele Vaslui și Galați
MediaFlux
PENSIE mai mică pentru vârstnici. Pensionarii care vor da BANII înapoi
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...