Oraşele sunt din ce în ce mai aglomerate, iar şoferii sunt din ce în ce mai grăbiţi. Rezultul este de multe ori acesta: maşini lovite care le dau bătăi de cap societăţilor de asigurare, potrivit România TV.
Printre clienţii care plătesc cel mai mult pentru o poliţă RCA sunt tinerii. Aceştia trebuie să scoată din buzunar între 1.000 de lei şi 2.000 de lei. „Motivul este simplu: personele tinere sunt considerate ca fiind cu mare risc de a produce accidente„, a declarat Lucia Nae, asigurator RCA.
VEZI ŞI: Cea mai mare despăgubire plătită pe o poliţă RCA în România
Accidente multe şi grave înseamnă şi daune pe măsură. Din această cauză, companiile de asigurări îşi selectează cu mare grijă clientela şi îi evită pe şoferii profesionişti. „Companiile de asigurări se feresc de o anumită categorie profesională, ca de exemplu taximetriştii. Din statistici s-a dovedit că un număr mare de accidente sunt produse de taximetrişti şi atunci poliţele RCA pentru aceste categorii costă foarte mult„, a mai explicat Lucia Nae.
Dacă media spune că una din 10 maşini asigurate suferă o daună, la taximetrişti, numărul este de cinci ori mai mare.
Pentru categoriile considerate ca fiind de risc, consumatorul alege fie să-şi plătească poliţa la un asigurator foarte slab sau chiar să circule fără poliţă RCA.
CITEŞTE ŞI: Noul COD RUTIER, adoptat fără AMENZILE URIAŞE. Ponta, către Stroe: Să fie mai dur, sunt multe accidente