Asistenta de 55 de ani a fost testată pozitiv cu COVID pe data de 4 noiembrie. Aceasta nu ar fi luat virusuldin spital, acolo unde expunerea era mai mare, ci de la soţul ei, acasă. Bărbatul este poliţist local şi s-ar fi îmbolnăvit într-o misiune.
Cei doi pacienţi au ajuns pe secţia de terapie intensivă. Din păcate, femeia nu a mai putut fi salvată, în timp ce soţul ei se află în stare stabilă.
Directorul unităţii medicale susţine că soţul femeii s-a infectat primul şi a fost internat în unitatea medicală din Ineu. În tot acest timp, femeia de 55 de ani se trata acasă, pentru că era asimptomatică. Brusc, starea ei s-a agravat şi în cele din urmă a ajuns la Urgenţe, scrie Agerpres. Pentru că nu dădea semne că îşi va reveni, colegii ei au trimis-o la Spitalul de Urgenţe din Arad.
După o săptămână de când a fost depistată cu noul coronavirus, asistenta a murit pe secţia de terapie intensivă a spitalului din Arad. Asistenta avea 55 de ani şi lucra la Spitalul Orăşenesc Ineu de 25 de ani. Colegii ei spun că era sănătoasă tun, mereu energică şi niciodată nu şi-a luat un concediu medical.
Din păcate, este al doilea caz în care o asistentă din Ineu moare după ce se infectează cu COVID. În urmă cu o lună, o asistentă de pe ambulanţă şi-a găsit sfârşitul în acelaşi mod.
În acest moment, la spitalul din Ineu, alte 17 cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2, respectiv 12 asistente, un medic şi patru infirmiere.
De la izbucnirea pandemiei, în toată țara aproape 4.500 de medici și asistenți au fost confirmați cu coronavirus. 50 de doctori, asistenți și personal auxiliar din spitale au fost uciși de boală. La sfârşitul lunii Octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a publicat numărul cadrelor medicale care au murit după ce s-au infectat cu Covid-19. 33 de oameni și-au pierdut viața încercând să salveze alți pacienți, în spitalele din România.
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri 9.489 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 174 de decese, iar la ATI sunt internaţi 1.149 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în Bucureşti de 5,07. Sibiul are indicator în valoare de 7,78, iar Clujul – 7,3.