Asistentă medicală, avertisment pentru cei care nu vor să poarte mască: Lumea mai şi moare, dar de ce să moară? Pentru că aşa vrei tu?

Asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba îi îndeamnă pe români să poarte masca deoarece este "doar o bucăţică de material care are rolul de a proteja". Marcela Vîlcan a spus că poartă masca de protecţie opt ore pe zi şi "iar dacă mai moare câte un neuron, este din cu totul alte motive". 
Romania TV
19 iul. 2020, 07:56
Asistentă medicală, avertisment pentru cei care nu vor să poarte mască: Lumea mai şi moare, dar de ce să moară? Pentru că aşa vrei tu?

Marcela Vîlcan tratează pacienţi bolnavi care s-au infectat cu noul coronavirus. Asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba e nevoită să poarte echipament special, mai ales mască, timp de cel puţin opt ore în fiecare zi.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, asistenta susţine că masca trebuie purtată „din respect, grijă şi compasiune pentru cei din jur” şi că purtarea acesteia nu produce nici hipoxie.

„Nu vă produce nici o hipoxie! O port cel puţin 8 ore/zi, de 5 luni de zile şi încă sinapsele neuronale funcţionează iar dacă mai moare câte un neuron, este din cu totul alte motive. O poartă chirurgii, de-o viaţă, dar nu am cunoscut vreunul care să sufere de hipoxie din această cauză”, afirmă asistenta de la spitalul din Alba Iulia.

Mesajul integral al Marcelei Vîlcan

„Nu am crezut vreodată că o mască poate fi mărul discordiei unei întregi națiuni. Serios? E doar o bucățică de material care are rolul de a proteja, pe care în primul rând, din respect, grijă și compasiune pentru cei din jurul tău trebuie să o porți atunci când intri în magazin să îți cumperi pâinea sau când stai la rând să îți plătești factura la Electrica.

Dacă o poartă și cel din apropierea ta înseamnă că ieșiți amândoi din acea incintă la fel cum ați intrat, adică, sănătoși. Asta înseamnă că îți pasă! Relaxați-vă! Nu vă produce nici o hipoxie! O port cel puțin 8 ore/zi, de 5 luni de zile și încă sinapsele neuronale funcționează iar dacă mai moare câte un neuron, este din cu totul alte motive. O poartă chirurgii, de-o viață, dar nu am cunoscut vreunul care să sufere de hipoxie din această cauză.

La fel, nu am crezut că „statul bot în bot” este hobby național. Serios? Adică ce poate fi plăcut în a mirosi respirația celui de lângă tine?

Conspirație.. Hmmm. .. Ce să conspire? Cum să ne ia sărăcia???

Da, lumea mai și moare, dar de ce să moară când poate încă să se bucure de viață? Pentru că așa vrei tu?
Cu cât suntem mai mulți dintre noi conștienți că aceste două măsuri (alături de igiena mâinilor și eticheta de tuse, bineînțeles că pe acestea le cunoșteam deja, din cei 7 ani de acasă), zicala: „Nu mor caii când vor câinii!” este tot mai reală.

Vă propun un exercițiu de imaginație :

Dacă virusul HIV s-ar fi transmis la fel ca virusul SARS COV 2, ați purta nenorocita aia de mască?

Pentru a putea trăi din nou o viață normală, trebuie să punem cu toții osul. Altfel, totul va fi în zadar”, a scris asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Alba, pe Facebook.

Purtarea măştii scade nivelul de oxigen din sânge? Mitul a fost demontat de un medic celebru

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!