Asistente medicale, obligate să verifice prizele şi instalaţiile de oxigen. Dacă constată vreo defecțiune, acestea îşi vor anunța imediat şefii.
„Bineînțeles că noi o să fim trase la răspundere. Stăm în saloanele pacienților Covid aproape în permanentă. Sperăm din tot sufletul să nu se întâmple o tragedie. Noi suntem acolo și verificăm, dar nu e specialitatea noastră, nu avem studii în domeniu.
Sincer, nu am observat pe tura mea să se facă aceste revizii, dar am înțeles că au fost și ieri, pe 25, să verifice. Instalația e nouă, n-ar trebui să se întâmple o tragedie”, a declarat Tatiana Barbu, asistentă la Spitalul Witting, potrivit Digi 24.
Managerul Spitalului Witting spune că sunt făcute în permanenţă revizii, astfel încât o nouă tragedie asemănătoare celei de la Neamţ să fie evitată.
„Se fac în permanență. Sunt făcute în permanență reviziile. Există contractul de mentenanță pe care îl avem cu o firmă specializată pentru instalația de gaze medicinale, avem pentru computer tomograf, pentru aparatură din Radiologie. Există mentenanțele pentru aceste aparaturi care au un nivel mare de folosință. Pentru reparațiile curente, în schimb, avem serviciul Tehnic. Este firesc.
Pe fiecare tură, în planul de intervenție care este afișat pe fiecare etaj, există un conducător al intervenției. Pompierul nostru în permanență actualizează, face instructajul de muncă. Pe fiecare tură există un răspunzător pe linia de ISU”, spune Cristian Banu, manager al Spitalului Witting.