Asociaţia Accept cere CNCD şi PNL sancţionarea declaraţiilor homofobe ale lui Puiu Haşotti

Asociaţia Accept cere Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Partidului Naţional Liberal "sancţionarea neîntârziată" a lui Puiu Haşotti pentru declaraţiile acestuia potrivit cărora homosexualii sunt "oameni bolnavi" şi homosexualitatea "nu este o stare firească".
Romania TV
15 apr. 2013, 08:42
Asociaţia Accept cere CNCD şi PNL sancţionarea declaraţiilor homofobe ale lui Puiu Haşotti

Reprezentanţii Asociaţiei Accept au precizat că în această săptămână vor depune la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării o plângere la adresa lui Puiu Haşotti, susţinând că declaraţia acestuia despre persoanele de orientare homosexuală este „scandaloasă”.

„Declaraţia potrivit căreia persoanele de orientare homosexuală sunt bolnave este scandaloasă, inacceptabilă şi intră sub incidenţa legii. Vom depune în această săptămână o plângere adresată CNCD pentru soluţionare competentă, pe măsura gravităţii acestei afirmaţii politicianiste inepte şi a efectelor publice pe care le produce”, a spus directorul executiv al Asociaţiei Accept, Florin Buhuceanu.

Asociaţia Accept solicită sancţionarea imediată a politicianului, atât de către autorităţile care au competenţe în domeniu, cât şi de către PNL.

„Solicităm, de asemenea, PNL să se delimiteze neîntârziat de poziţia exprimată public de domnul Haşotti care afectează dreptul la demnitate al unui grup minoritar din societatea românească, protejat de către lege. Opiniile primitive şi homofobe ale acestui politician nu îşi au locul într-un partid democratic, cu solide valori liberale, şi trebuie condamnate ca atare”, a mai spus Florin Buhuceanu.

Preşedintele CNCD, Csaba Ferenc Asztalos, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce nu a primit deocamdată vreo sesizare privind declaraţiile despre homosexuali ale senatorului Puiu Haşotti şi că nu se poate antepronunţa legat de acestea.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că nu are „absolut nimic” să le reproşez homosexualilor, pe care îi consideră „doar nişte oameni bolnavi”, el comentând astfel iniţiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

„Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă”, a declarat Puiu Haşotti pentru Ştirile ProTV, întrebat despre iniţiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

Sâmbătă, Puiu Haşotti a declarat că cere PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

În replică, secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, a spus că preşedintele Partidului Verde, deputatul USL de Constanţa Remus Cernea, nu mai este membru al PSD, astfel că social-democraţii nu au ce sprijin să îi retragă acestuia.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Cât de deștept ești în funcție de forma frunții. Mihai Voropchievici: Ei au o inteligenţă sclipitoare
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DETALII NOI | Primele DECLARAȚII ale presupusului criminal al doctoriței din Brăila. A procedat fix ca în filme 😱
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Măsuri drastice pentru turiști în Calpe: Amenzi pentru ocuparea plajelor înainte de ora 09:00
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'