Odată cu lansarea Asociației, se va ilumina în roz clădirea Teatrului Național, eveniment realizat sub egida Fundației „Renașterea”. „Iluminare în Roz” este un proiect care face parte din campania de luptă împotriva cancerului de sân, au anunțat organizatorii într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
„Mi-am dorit foarte mult să înființez această asociație; a fost, pe lângă familia mea, unul dintre motoarele care m-au împins și m-au determinat să lupt cu cancerul. Am fost acolo și m-am întors. Dar nu oricum, ci cu dorința de a-i ajuta pe cei care încă sunt acolo, de a mă erija în vocea lor și a spune tuturor că lupta este grea, foarte grea uneori, însă cu ajutorul dumneavoastră putem da aripi acestor oameni”, a precizat Irina Petecel, fondator al Asociației Oncologice „Părintele Arsenie Boca”.
Latura caritabilă a ediției inaugurale este dedicată unei bolnave, Dianei Bircea, diagnosticată cu cancer la sân în urmă cu doi ani.
Citeşte şi O BĂUTURĂ despre care se credea că este SĂNĂTOASĂ, principala cauză a cancerului de sân
„Diana a fost diagnosticată în anul 2013 cu cancer de sân. Au urmat 8 ture de chimioterapie și apoi intervenție chirurgicală, mastectomie totală. În 2014, rezultatul CT a arătat recidive limfatice, toracice, pulmonare și pleural. A efectuat 6 ture de chimioterapie și din nou, în 2015, recidiva cerebrală multiplă iradiat și boala progresivă toracic, foarte mult. Pentru orice om, totuși, Diana poate. Va putea. Va reuși să învingă boala. Va fi din nou fericită și împlinită alături de familia ei. Și își va duce la îndeplinire visul, acela de a preda copiilor limbile engleză și italiană, iar fondurile vor fi folosite în scop caritabil. Dați-mi voie să fiu ‘vocea’ Dianei. Ajutați-ne să îi oferim suportul financiar pentru a—și permite ședințele de chimioterapie cu Perjeta, substanță necompensată de stat, care o costă 13.000 lei o dată la trei săptămâni”, a explicat fondatoarea Asociației Oncologice „Părintele Arsenie Boca”.
Cancerul la sân transmis ereditar reprezintă până la 10% din toate tipurile de cancer. Anual, din cauza cancerului la sân se înregistrează peste 77.000 de decese în Europa, 40% dintre femei având sub 65 de ani. Deși în Europa rata mortalității cauzate de această boală a scăzut drastic în ultimii 20 de ani, în Romania a crescut cu 17%, arată comunicatul.
În urma demersurilor Fundației „Renașterea”, pe 30 septembrie 2014 Senatul României a declarat ziua de 1 octombrie — Zi națională de luptă împotriva cancerului de sân.
Citeşte şi Un nou medicament are rezultate uimitoare în tratarea cancerului