„Decizia CSAT vine să confirme solicitările AID din ultimele luni cu privire la necesitatea adoptării acestui proiect de lege, crucial pentru reducerea ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale”, arată AID într-un comunicat.
De asemenea, AID consideră importantă şi decizia cu privire la introducerea în şcoli a pregătirii obligatorii cu privire la securitatea spaţiului cibernetic şi crearea de specializări în învăţământul universitar şi postuniversitar în domeniul securităţii cibernetice.
CSAT a luat notă, în şedinţa de marţi, de implicaţiile la adresa securităţii naţionale ca urmare a declarării neconstituţionalităţii Legii 82/2012 privind retenţia datelor şi a Legii pentru modificarea şi completarea OUG nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, stabilind că se impune ‘de urgenţă’ o intervenţie legislativă în acest caz din partea Guvernului sau a Parlamentului.
De asemenea, CSAT a mai decis ca Executivul să întreprindă demersuri pentru introducerea în şcoli a pregătirii obligatorii cu privire la securitatea spaţiului cibernetic şi pentru crearea de specializări în învăţământul universitar şi postuniversitar în acest sector.