Asociaţii de proprietari reclamă că au fost păcălite să atace investiţii imobiliare DOCUMENTE

Acțiunile ONG-urilor controlate de Nicușor Dan de a contesta investițiile imobiliare importante depășesc, în multe cazuri, limitele morale ale interesului public și ale activismului civic, anunţă cetateanul.net.
Filip Stan
26 iun. 2019, 10:13
Asociaţii de proprietari reclamă că au fost păcălite să atace investiţii imobiliare DOCUMENTE

Cetățeanul.net a intrat în posesia unui document oficial în care o asociație de proprietari afirmă că a fost indusă în eroare pentru a ataca o investiție imobiliară de 100 de milioane de euro.

Asociația de proprietari atacase investiția în instanță „la braț” cu un ONG din grupul controlat de Nicușor Dan

Documente! Asociații de proprietari: „Am fost induși în eroare”

Asociația de proprietari s-a retras din proces împreună cu alte două asociații similare, iar singura contestatară a proiectului a rămas Miliția Spirituală unul dintre ONG-urile din rețeaua controlată de Nicușor Dan. Retragerea asociațiilor de proprietari a fost imediat suplinită de un alt ONG din familia lui Nicușor Dan, deputatul din Parlament care controlează cea mai mare rețea de contestare a investițiilor imobiliare din București.

Deputatul Nicușor Dan, totodată activist civic care aspiră la fotoliul de primar general a atacat proiectul imobiliar One Floreasca – trei blocuri de locuințe și birouri, cu peste 15 etaje, plus un hipermarket, cu o întreagă rețea de ONG-uri.

Atacul a fost declanșat pe 26 februarie 2018, când Asociația „Miliția Spirituală” (grup din sfera de influență a lui Nicușor Dan) a mai „convins” un ONG și două Asociații de Proprietari să ceară judecătorilor suspendarea autorizației de construire a complexului imobiliar, la o lună de la aprobarea acesteia. Asociațiile de proprietari Banu Andronache nr. 52-60 și Banu Andronache nr. 71, bloc 108 și Asociația Cartierul Aviației (ONG) au „beneficiat” de serviciile acelorași avocați.

Nicușor Dan
Asociațiile de proprietari au fost reprezentate tot de avocații Miliției Spirituale

Ulterior, asociațiile de proprietari (care dealtfel nu puteau reclama încălcarea drepturilor, deoarece nu se aflau în vecinătatea Automatica în înțelesul legii) s-au retras din proces. Mai mult, pe 20 martie 2019 cea de-a doua asociație din lista de mai sus a arătat că „subscrisa consideră că a fost indusă în eroare să intre în acest proces”.

Nicusor Dan renuntare judecata asociatie proprietari

După acest moment, când „Miliția Spirituală” a rămasă singură în proces, a intrat în scenă ca intervenient, un alt ONG din grupul lui Nicușor Dan – Asociația pentru Conservarea Integrată a Patrimoniului Natural și Cultural (ACIP).

În acest dosar, cererea ONG-urilor a fost respinsă.

ONG-urile din sfera lui Nicușor Dan au deschis două procese de suspendare a aceleiași investiții și două procese de anulare ale aceleiași autorizații de construire. Tot de două ori, în câte două procese, au cerut și anularea aceleiași autorizații de construire, dar și a acordului de mediu care a stat la baza autorizației.

Mai multe detalii aici

DailyBusiness
Cresc spectaculos. Depozitele eligibile garantate din România explodează cu 103% în trimestrul III!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Șase zodii sunt protejate de divinitate din 1 noiembrie. Prosperitate în plan financiar și oportunități uriașe pentru ele
Capital.ro
Rămâi definitiv fără permis de conducere! Greșeala care ți-l anulează pe loc
Playtech.ro
Ce se întâmplă dacă arzi foi de dafin în casă. Proprietăți mai puțin cunoscute
DailyBusiness
Revoluție în transportul feroviar: primul tren Alstom Coradia transformă călătoriile București-Brașov începând cu 15 noiembrie!
Adevarul
De ce regimul instaurat de sovietici în România a fost cel mai dur din Est. Stelian Tănase: „Aveau ordine directe să terorizeze populația“
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Cele mai periculoase drumuri din lume. Mulți șoferi au murit
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
kanald.ro
Tânără dispărută în județul Constanța! Elena Chirea este de negăsit de când a plecat de acasă, din comuna Lipnița. Autoritățile cer sprijinul cetățenilor
Cancan.ro
Ce au pregătit Mama Geta și fetele sale pentru nunta lui Iancu Sterp. Au scos ceaunul în curte și s-au apucat de treabă
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Centralele de apartament vor fi înlocuite. UE a dat ordin până în 2030
StirileBZI
Aici se găsesc cele mai scumpe apartamente. Pe ce loc se află Capitala
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
stirilekanald.ro
Adrian Marțian mai are un copil! Fiul cel mare al afaceristului este dezamăgit că propriul tată îl ignoră atât pe el, cât și pe Ianis: "Să nu uite"
substantial.ro
Biden Speră la O Detensionare După Loviturile Israeliene în Iran
MediaFlux
SENIORII care AU PRIMIT MAJORĂRI, VIZAȚI! MARIUS BUDĂI a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Chinezul care l-a învins pe David Popovici e în declin: s-o fi terminat poțiunea lui Obelix?