„Ne vedem obligați să limităm adoptarea, dată fiind situația constatată încă odată ieri și anchetele în derulare făcute de ASPA, să apelăm la limitarea și, în parte, la interzicerea adopțiilor, în cazurile în care am constatat sau sunt anchete în curs cu probe, în ceea ce înseamnă ori declarație, ori abandonul”, a afirmat acesta, potrivit Agerpres.
El a precizat că această listă pe care ASPA o are în lucru este un efect al faptului că s-a constatat brusc o creștere a adopțiilor pe fondul anunțului privind eutanasierea.
„Lista o avem în lucru de la începutul acestei săptămâni, pentru că noi am avut brusc o creștere a adopțiilor după ce am anunțat eutanasierea. Creștere care parțial părea justificată, dar din punct de vedere operațional părea imposibil, și am constatat că nu toți ajung la aceeași adresă, se transportă dintr-un loc în altul, unii sunt abandonați, alții sunt mutați în adăposturi ilegale, încercând să li se piardă urma„, a explicat Băncescu.
El a mai precizat că cei nouă câini aflați joi în zona Obor, unde o femeie a fost găsită decedată, se află în adăpostul Pallady, la izolare, fiind în custodia Poliției. Patru sunt în evidențele Primăriei sectorului 2, doi sunt ai Asociației Cuțu-Cuțu, doi ai unor persoane fizice, unul nefiind înregistrat.
„Cei nouă câini care au participat la incidentul de joi, de la Obor, sunt în ASPA Pallady, se află la izolator, aparțin Poliției în momentul de față, pentru derularea anchetei, dar sunt cazați, hrăniți și adăpați de ASPA”, a afirmat Băncescu.
El le-a reproșat polițiilor locale ale sectoarelor 1 și 2 că nu colaborează la verificarea cazurilor de adopție a câinilor fără stăpân.
Potrivit oficialului ASPA, până în prezent au fost eutanasiați 2.000 de câini, au fost prinși 10.000, adoptați aproape 6.000, iar „în momentul acesta se discută de peste 40.000 de câini aflați pe stradă”.