El a informat, într-o conferinţă de presă, că 993 de patrupede au fost adoptate, dintre care 532 de către persoane fizice şi 401 de ONG-uri, potrivit Agerpres.
Băncescu a anunţat că, în intervalul septembrie 2013 – ianuarie 2014, au fost capturaţi 6.756 de câini, 4.920 au fost adoptaţi, dintre care 2.463 de către persoane fizice, iar 2.457 de către ONG-uri.
Dacă în ianuarie numărul persoanelor muşcate de câini fără deţinător care s-au prezentat la Institutul Naţional „Matei Balş” a fost de 252, anul trecut în intervalul similar cifra a fost de 809, a spus Băncescu.
„Am reuşit să reducem termenul de intervenţie la solicitările primite prin dispecerat sub zece zile lucrătoare. (…) Obiectivul e să ajungem la 3.000 de câini capturaţi pe lună”, a mai declarat coordonatorul ASPA.
Cei aproximativ 700 de câini fără stăpân de la adăpostul de la Bragadiru sunt îngrijiţi de 15 deţinuţi, a declarat joi coordonatorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).
„15 persoane private de libertate lucrează aici, contractul cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor permiţându-ne să mergem până la 25, în funcţie de cum umplem şi adăpostul cu câini. Aceşti deţinuţi sunt două echipe – una de întreţinere şi hrănire şi alta pentru partea de adopţii”, a spus Băncescu.
Potrivit acestuia, capacitatea adăpostului de la Bragadiru este de 1.600 de locuri, putând fi extinsă până la 2.500.
Adăpostul pentru câinii fără stăpân din localitatea Bragadiru a fost înfiinţat în ianuarie în urma unui contract cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor de la care ASPA a închiriat un teren de 3.600 de metri pătraţi.
Valoarea maximă a contractului este de 20.586 de lei pe o perioadă de un an, cu posibilitatea prelungirii.
Persoanele private de libertate primesc pentru îngrijirea câinilor salariul minim pe economie, din care 40% îi revine deţinutului şi 60% penitenciarului, care este obligat să folosească aceşti bani pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie.