„Alegem sa refuzam pacientii care isi doresc dinti mult prea albi, pentru ca dupa procedura nu mai e cale de intoarcere – este valabil in cazul fatetelor.Dintii in starea lor naturala nu sunt de un alb plastifiat, ci mai mult de o nuanță sidefie de perle. Alegeti o nuantaasemanatoare cu albuldintilor din copilarie și nu optati pentru nuante mai deschise de atat”, afirma dr. Remus Stratulat, medic estetica dentara in cadrul Clinicii Dental One.
Albirea cu pasta de dinti. Nu utilizati produse de albire in fiecare zi, deoarece aceastea vor duce la deteriorarea excesiva a smaltului dintilor si la sensibilitate crescuta.
Dintii pot avea nuante diferite. Din cauza cariilor, dintii isi pot modifica culoarea, de aceea, inainte de albirea dentara este necesara tratarea acestora si in general un consult stomatologic care sa asigure o buna sanatate orala.
Achizitiile prin intermediul internetului. Nu este indicat sa folositi produse la intamplare, pentru ca utilizarea incorecta poate cauza probleme gingivale sau de structura a smaltului. Chiar daca pare ca economisiti bani, veti obtine rezultate nedorite si va poate fi afectata sanatatea orala.
Dependenta de albire. Dependenta de proceduri de albire va vor face dintii mai putin sanatosi, iar culoarea lor nu va fi naturala, ci va avea un efect fortat. Acesta nu este efectul la care oamenii viseaza atunci cand recurg la aceste modalitati de albire.
„Folosite in cantitati potrivite, stabilite in urma unor planuri concrete si personalizate, injectarile cu acid hialuronic si botox pot corecta imperfectiunile de la nivelul fetei sau al buzelor, pastrand aspectul natural al acestora. Avantajele multiple ale acestor solutii care se apropie foarte mult de cele naturale din piele, corecteaza, hranesc, dar si ofera pielii hidratarea necesara. Buzele subtiri sunt conturate, ridurile sunt estompate, trasaturile sunt definite, insa depinde foarte mult de cantitatea si tipului produsului folosit”, explica Viviana Iordache, medic dermatolog clinica Medicum.
Buze supradimensionate. Buzele pot capata un aspect de plastic atunci cand este injectata prea multa substanta si pot forma denivelari sau umflaturi.
Caderea pleoapelor. Dupa tratamentul cu botox, daca s-a folosit o cantitate mult prea mare, pot aparea reactii neplacute, mai ales la nivelul ochilor. De cele mai multe ori, acestea apar la nivelul fruntii si a sprancenelor, care fac ca pleoapele sa se simta grele si sa aiba un aspect lasat.
Trasaturi faciale asimetrice. Se intampla ca din cauza unui exces de botox injectat in anumite zone ale fetei sa se schimbe total trasaturile fetei, fapt ce poate crea asimetrii inestetice.
Zambet stramb. Atunci cand in muschii care controleaza forma gurii sunt injectate cantitatinepotrivite de botox, zambetul se trage in sus sau in jos. De obicei, acest lucru este mai usor de observat atunci cand fata este in miscare, dar nu intotdeauna.
Lasarea trasaturilor pe o parte. Din fericire, acest lucru este rar. De obicei, se produce atunci cand substanta este injectata in jurul pometilor, facand camuschii pleoapei sau cel din coltul buzei sa migreze.
Uita de exagerarile din estetica dentara si estetica faciala! Alege frumusetea naturala care te face sa fii unica, cu ajutorul progreselor tehnologice care promoveaza aspectul natural, pentru ca tu sa fii frumoasa si sanatoasa.