Nu se poate să nu-ți aduci aminte despre faimosul „Nu te supăra, frate!”, jocul cu care te distrai cu 30-40 de ani în urmă. Recunoaște, măcar o dată ai dat cu zarul și ai sperat să termini primul turele, ducându-ți pionii, primul, în „casă!”. Mergea când erai clasa a patra, te distra și la 18 primăveri dar era bun și la Revelion, când nu prea aveai ce să vezi la televizor.
Acum, în 2019, lucrurile s-au schimbat! În bine! Cineva a avut ideea de a aduce jocul în actualitate, păstrând sistemul, dar modificând piesele componente. Astfel a apărut „Alcoolic nu te supăra, frate!”, primul instrument de distracție ce aduce zâmbete pe chipul tuturor, câștigător sau pierzător! Sub motto-ul „Cine joacă nu se supără, pentru că e pe ulei”, noul „Nu te supăra, frate!” se bazează pe înlocuirea pionilor cu păhărele mici, de țuică, de 0.02 dcl, ceea ce face partida mult mai interesantă.
Concret, două sunt modificările ce au revoluționat faimosul joc: tabla de carton a fost înlocuită cu una de sticlă, pentru o suprafață cât mai stabilă, în timp ce locul pionilor colorați a fost luat de „degetare”. Astfel au apărut 16 păhărele (patru albastre, patru galbene, patru roșii și patru verzi) ce pot fi umplute cu licoarea magică, mutate și băute în timp ce joci. Sistemul de joc rămâne același: dai cu zarul și trebuie să aduci „pionii” în propria casă, spre a termina pe primul loc, dar nimeni nu se va arăta „plouat” dacă va încheia pe trei ori pe patru. „Alcoolic nu te supăra, frate!” poate fi achiziționat, online, la prețul de 54,55 de lei.
Ce include pachetul:
– 16 păhărele (patru albastre, patru galbene, patru roșii, patru verzi)
– două zaruri
– placa de joc din sticlă
Dimensiunile ambalajului sunt de 32 x 32 x 4 centimetri, iar cele ale câmpului de joc 31 x 31 cm. Păhărelele vin cu diametrul de 2,5 cm, au o înălțime de 3 cm și un volum de 0.02 dcl. Producătorii jocului fac precizarea – extrem de importantă – că țuica nu este inclusă!
„Nu te supăra, frate!” este o variantă simplificată a faimosului joc indian „Pachisi”, despre care există evidențe că distra lumea încă din secolul al VI-lea. A ajuns în Marea Britanie unde a fost botezat „Ludo” și a intrat în producție în 1896.