Astărăstoae: Nimeni nu ne-a spus, a fost o surpriză. Trăim în ţara lui Urmuz, părintele absurdului

Preşedintele Traian Băsescu nu mai vrea noua Lege a sănătăţii. El i-a cerut public premierului Boc să retragă proiectul, invocând faptul că reforma în sănătate are prea mulţi opozanţi. Decizia şefului statului a fost o surpriză pentru Vasile Astărăstoae.
Roxana Gagiu
13 ian. 2012, 17:50
Astărăstoae: Nimeni nu ne-a spus, a fost o surpriză. Trăim în ţara lui Urmuz, părintele absurdului

Decizia şefului statului de a renunţa la noua lege a sănătăţii vine după ce, în ultimele zile, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi declara susţinerea faţă de creatorul SMURD, Raed Arafat. Acesta şi-a dat demisia în urma unei dispute televizate cu preşedintele ţării pe noua lege.

Declaraţia preşedintelui a fost o surpriză pentru Vasile Astărăstoae care a declarat pentru RTV.NET că nu a înţeles argumentaţia.

Nimeni nu ne-a spus, a fost o surpriză, ce este mai curios este că nu am înţeles argumentaţia în care a spus că majoritatea medicilor din sistem nu doresc schimbarea. Nu este adevărat, noi am avut maximum de disponibilitate. Am spus că participăm,luăm capitol de capitol, îl analizăm, aducem soluţii, acceptăm. Noi am înţeles că este o dezbatere reală, este un proiect care are slăbiciunile lui, are şi lucruri bune, dar nu am înţeles de ce s-a renunţat.Eu am declarat şi declar că trăim în ţara lui Urmuz, părintele absurdului„, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae.

De asemenea, preşedintele Colegiului Medicilor din România spune că nu înţelege decizia preşedintelui declarând că reforma nu are opozanţi.

Sistemul are un anumit grad de inerţie, şocuri numeroase într-un sistem îl duce la distrugere. Nu se poate face terapie de şoc. Ca să facem reformă, absolut toţi suntem de acord, poate să fie grupuri mici împotrivă, dar poziţia oficială a colegiului a fost foarte clară: da, dorim, dar nu dorim ca la legea 95 când ne-au impus-o prin asumarea răspunderii guvernamentale şi acum spune că este proastă. Nu ştiu de ce preşedintele a renunţat la noua lege, pentru mine este imprevizibil„, a adăugat Astărăstoae.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului retragerea proiectului Legii sănătăţii, el menţionând că face acest lucru văzând că o mare parte din public şi majoritatea celor din sistemul de sănătate nu vor schimbarea acestuia.

Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia. Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea sistemului medical”, a declarat Băsescu.

Şeful statului a mai spus că în actualul sistem de sănătate „corupţia funcţionează din plin„, iar „privaţii sau băieţii deştepţi se înfruptă mai bine ca oricând” din banii publici existenţi sistemul de sănătate.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Poliția strânge noi probe în dosarul „antrenorului de genii” acuzat de viol asupra unui minor
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!