Steaua rămâne în cursa pentru titlu. A câştigat chinuit la Giurgiu, totul se decide în ultima etapă

ASTRA - STEAUA 0-1, unicul gol al partidei fiind marcat în minutul 12, de Gnohere. Astfel, cu o etapă înainte de finalul campionatului, Viitorul Constanţa şi FCSB au câte 41 de puncte, iar Dinamo are 39 de puncte.
Romania TV
08 mai 2017, 11:12
Steaua rămâne în cursa pentru titlu. A câştigat chinuit la Giurgiu, totul se decide în ultima etapă

ASTRA – STEAUA 0-1. Campioana din Liga 1 se decide la sfârşitul acestei săptămâni, după ce Steaua a reuşit o victorie chinuită la Giurgiu. A fost unul dintre cele mai slabe meciuri ale play-offf-ului, iar la cum s-a jucat cele două echipe meritau cu indulgenţă vreun punct. Steaua a fost timorată şi obosită, iar în repriza a doua a fost dominată clar şi a tras enorm de timp, în timp ce Astra a dat dovadă de o imprecizie bănuitoare în faţa porţii lui Niţă, în multe situaţii preferând soluţia complicată a driblingurilor nesfârşite în locul unor şuturi simple şi eficiente.

Gnohere, din pasa lui Alibec, a marcat unicul gol al meciului, în minutul 12, iar deznodământul campionatului va avea loc sâmbătă, când se joacă FCSB – Universitatea Craiova, Viitorul – CFR Cluj şi Dinamo – Astra Giurgiu. La egalitate de puncte Viitorul este campioană, lui FCSB rotunjindu-i-se punctele în plus la finalul sezonului regulat.

Clasament:

1. FCSB 9 5 2 2 12:7 41
2. FC Viitorul 9 4 3 2 11:8 41
3. Dinamo București 9 5 3 1 14:7 39
4. CFR Cluj 9 3 2 4 8:13 33
5. CS ‘U’ Craiova 9 2 3 4 8:11 31
6. Astra Giurgiu 9 1 1 7 9:16 26

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+5 Finalul partidei, Astra-FCSB 0-1.

Min. 90 De la margine se arată patru minute de prelungire.

Min. 89 Muniru îşi bate joc de o minge, deşi era într-o poziţie ideală! Stelistul a şutat catastrofal şi Silviu Lung a reuşit să respingă.

Min. 77 Schimbare la Steaua, locul lui Bălaşa este luat de Gabi Tamaş.

Min. 72 Preluare senzaţională a lui Ioniţă, care îi trimite apoi lui Buş, însă din nou se opune Niţă!

Min. 68 O nouă ocazie a Astrei! Ioniţă îl întoarcev de două ori pe Moke şi şutează din interiorul careului, la o palmă de bară!

Min. 62 Astra este aproape de gol, dar Niţă o salvează pe Steaua în două rânduri! Mai întâi are o paradă frumoasă la şutul lui Alex Ioniţă, apoi reţine şutul lui Buş.

Min. 56 Dublă schimbare la Astra. Daniel Florea îi ia locul lui Daniel Niculae, iar fostul dinamovist Boubacar intră în locul lui Oros.

Min. 55 Schimbare la Steaua, în locul lui Ovidiu Popescu intră Achim.

Min. 52 Jakolis primeşte mingea în poziţie bună, dar întârzie şutul, apoi se precipită şi trimite peste poarta Astrei.

Min. 46 A început repriza a doua.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 39 Acţiune ofensivă frumoasă a Stelei, finalizată de Momcilovic, cu un şut în braţele lui Silviu Lung.

Min. 37 Daniel Niculae şutează pe jos de la marginea careului, dar prinde Niţă.

Min. 30 Lovitură liberă pentru Astra, din colţul din stânga al careului de 16 metri. Execută Budescu, direct în braţele lui Niţă.

Min. 28 Astra este din ce în ce mai periculoasă şi pe fondul unui joc slab al Stelei. Practic, după marcarea golului oamenii lui Reghe nu au mai ajuns la poarta lui Silviu Lung.

Min. 25 Ocazie mare a Astrei! Nicoară şutează în cross, Niţă respinge până la Sergiu Buş, care reia din unghi peste poartă.

Min. 21 După înscrierea golului, Astra are mai mult posesia. Steaua cedează deliberat mingea şi mizează pe contraatacuri. Meciul nu este deosebit de intens în aceste momente.

Min. 12 GOOOl Steaua! Acţiune rapidă a roş-albaştrilor, Alibec centrază pe jos de pe stânga, în gura porţi, iar Gnohere reia din prima, sub bară. Astra-FCSB 0-1!

Min. 11 Este rândul Astrei să trimită balonul pe poarta lui Niţă. Lovitura de cap a lui Buş este prinsă fără probleme de goalkeeper-ul roş-albaştrilor.

Min. 8 Florin Tănase are o a doua acţiune importantă în acest meci. Pleaşcă centrează din dreapta, iar Tănase se înalţă mai mult decât Alexandru Stan şi trimite cu capul, din 8 metri. Balonul este însă prins de portarul Lung.

Min. 4 Un nou corner pentru Astra, urmat imediat de un contraatac periculos al Stelei. Florin Tănase n-a avut însă cu cine combina şi a pierdut mingea la marginea careului de 16 metri al Astrei.

Min. 2 Primul corner al meciului îi aparţine Astrei. Faza nu aduce vreun pericol, ba mai mult, Steaua pleacă pe contraatac, dar pasa lui Pleaşcă spre Gnohere este prea lungă.

Min. 1 A început partida de la Giurgiu.

Componenţa formaţiilor:

ASTRA: Lung Jr – Oros, Săpunaru, Fabricio, Nicoară – Al. Stan, Seto, Ioniță II – Budescu – Buș, Ioniță.

FCSB: Niță – Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovic – Jakolis, Ov. Popescu, Boldrin, Fl. Tănase – Gnohere, Alibec.

Astra și FCSB se întâlnesc la Giurgiu în ultimul meci al etapei a IX-a din play-off. Meciul de luni, dintre Astra și FCSB, devenit o adevărată „finală” pentru titlu, va fi arbitrat de Alexandru Tudor. Va fi a 5-a partidă din acest an pentru a centralul din București, aflat în „perioada de grație”, după împlinirea vârstei limită.

Astra – FCSB, duelul echipelor total schimbate. Modificări imense în loturi faţă de anul trecut

Astra și FCSB se prezintă luni seară cu echipe schimbate radical faţă de duelul direct din urmă cu un an, decisiv în bătălia pentru titlu. 

Faţă de echipa folosită în 2016, campioanei îi lipsesc din lotul actual nu mai puţin de cinci jucători. Pedro Queiros, Găman, Boldrin, De Amorim şi Alibec nu se mai află în lotul Astrei. Acestora li se adaugă Gavrilaş şi Scarlatache, rămaşi pe banca de rezerve.

Situaţia nu este diferită nici la gruparea „roş-albastră”. Nouă fotbalişti nu mai sunt în lotul lui Laurenţiu Reghecampf, faţă de echipa care pierdea cu 2-0 în urmă cu un an. 

Varela, Toşca, Chipciu, Bourceanu, Hamroun, Stanciu, Adrian Popa, Marica şi Bawab sunt fotbaliştii folosiţi de Steaua în 2016 şi care nu se mai regăsesc în actualul lot, cărora li se mai alătură alţi trei: Papp, Cojocaru şi Kharja, rămaşi pe banca de rezerve.

Cum poate arăta Astra: P. Iliev – Belu, Oros, Săpunaru, Fabricio, Al. Stan – Al. Ioniță, Takayuki, Boubacar, Budescu – D. Niculae

Care poate fi echipa lui FCSB: Fl. Niță – Pleașcă, Bălașa, Moke, Momcilovici – Pintilii, Ov. Popescu – Enache, Boldrin, Fl. Tănase – Alibec


Alexandru Tudor a împlinit 45 de ani în 2016, dar Comisia Centrală a Arbitrilor i-a aprobat cererea de a continua. Regula CCA le dă dreptul arbitrilor FIFA să își continue activitatea timp de doi ani de la împlinirea vârstei limită, cu obligația de a depune o cerere înaintea fiecărui an și reluarea testelor fizice și teoretice.

În 2017, a mai condus doar 4 meciuri: FCSB – Dinamo 1-3 (VIDEO), din returul semifinalelor Cupei Ligii, două două întâlniri din play-out și o singură partidă din play-off (tur): Dinamo – CFR 2-0 (VIDEO).

Tudor nu a fost anunțat oficial drept arbitrul meciului de luni, dar sursele Digi Sport susțin că este singura variantă viabilă, în condițiile în care Hațegan e delegat la Craiova – Viitorul (duminică, ora 21:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1) și Radu Petrescu a fost acuzat de roș-albaștri că nu le-a dat două penalty-uri la ultimul meci cu Viitorul.

ASTRA – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT. LIVE STREAMING DIGI SPORT: Cele mai multe goluri într-un meci direct s-au marcat pe 28 iulie 2012: Astra – FCSB 3-4 (antrenori Bogdan Stelea / Laurenţiu Reghecampf). De altfel, acesta este şi ultimul succes bifat de roș-albaștri pe terenul Astrei, meciul jucându-se pe arena din Ploieşti.

Cea mai recentă dispută: 6 aprilie 2017, FCSB – Astra 3-0. A fost un recital Denis Alibec, fotbalist care, în doar 37 de minute, a marcat de două ori şi a oferit o pasă de gol penru Florin Tănase.

ASTRA – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT. LIVE STREAMING DIGI SPORT: Pleacă Reghecampf

Cu contractul lui Al Wahda pe masă și un salariu de 2 milioane de euro, de peste 5 ori mai mult faţă de cât are în prezent la FCSB, unde câştigă 360.000 de euro pe sezon, Laurențiu Reghecampf e tentat să semneze cu o altă echipă.

 Antrenorul de 41 de ani ar fi fost propus la echipa națională a Emiratelor Arabe Unite de un fotbalist al lui Al Ain, prieten cu tehnicianul român și care se află în relaţii extrem de apropiate cu cel care numeşte selecţionerul, scrie GSP. Interesant că primul pe listă este un alt român, Cosmin Olăroiu, care are cele mai mari șanse să-l înlocuiască pe Mahdi Ali, care și-a depus demisia în urmă cu o lună.

Nu este pentru prima dată când Reghe ar putea semna un Golf. La ultima lui experiență a rezistat 8 luni la Al Hilal, formație cu care a jucat finala Champions League Asia, dar pe care a pierdut-o într-un mod dramatic în faţa unei echipe din Australia.

Naționala Emiratelor Arabe Unite ocupa locul 4 în Grupa B din preliminariile asiatice pentru Mondialul din 2018, cu 9 puncte acumulate în 7 meciuri, în spatele Japoniei, Arabiei Saudite şi Australiei, cu şanse minime de a merge chiar şi la baraj.

 

A început scandalul în Liga I. Mihai Stoica o atacă pe CS U Craiova. Replica oltenilor: „Chiar și când ești expert în Facebook începi să bați câmpii”

 

Aflați în luptă directă pentru titlu cu FC Viitorul și cu Dinamo, oficialii lui FCSB au fost nemulțumiți de desfășurarea partidei de la Pitești, dintre echipa lui Hagi și CS U Craiova.”Dacă tot se joacă la 21:15, era mai bine să se joace doar o repriză. Să nu se mai chinuie” , a scris Mihai Stoica pe Facebook.

FCSB și CS U Craiova se vor întâlni chiar în ultima etapă a sezonului din Liga I, pe Arena Națională, sâmbătă, de la ora 20:00, în direct la Dolce Sport 1.

„N-am jucat pentru nimeni, nu jucăm pentru nimeni și nu o vom face niciodată. Jucăm doar pentru culorile alb-albastre și pentru suporterii noștri. Îi înțeleg pe cei de la FCSB. Când nu reușești să câștigi meciurile de acasă, când pierzi în ultimele secunde cu Dinamo, după ce ai cheltuit 9 milioane de euro pe transferuri, e normal să te superi.

Bagi 9 milioane de euro în echipă și cel mai probabil termini pe locul 3 în campionat, e ceva și asta. Când se întâmplă aceste lucruri, îți pierzi controlul. Chiar și când ești un expert în Facebook îți pierzi controlul și bați câmpii” , a declarat președintele oltenilor, Marcel Popescu.

STEAUA-ASTRA 3-0 în etapa a 4-a din PLAY OFF. 

STEAUA – ASTRA 3-0. Steaua a obținut o victorie entuziasmantă în fața Astrei, scor 3-0, revenind pe primul loc în clasament. După doar nouă minute, Steaua a deschis scorul, prin Alibec. Geraldo l-a agățat clar în careu pe Momocilovic, iar Alibec a transformat penalty-ul. Avantajul roș-albaștrilor a fost majorat în minutul 27, grație aceluiași Alibec. Scăpat singur cu Iliev, atacantul a reușit „dubla”. Tănase a dus scorul la 3-0 în minutul 37, după o pasă genială a lui Alibec.

STERAUA – ASTRA 3-0 (3-0)

Au marcatAlibec 9p., ’27, Tănase ’32

STEAUA: Niță – Pleașcă, M. Bălașa, Moke, Momcilovic – Ov. Popescu (43 Vl. Achim), Boldrin – G. Enache, F. Tănase, De Amorim – Alibec (37 Gnohere).

ASTRA: Astra: Iliev – Geraldo, Săpunaru, Oros (46 D. Florea) – Al. Stan, Takayuki Seto (46 S. Buș), Boubacar, Morais – Al. Ioniță, D. Niculae (65 Balaure), Teixeira.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Nu mai este necesar ITP-ul. Șoferii care trebuie să meargă direct la RAR cu buletinul
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Codul Muncii. Drepturile și obligații pe care mulți angajați nu le știu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. S-a dat ordin de la UE. Ce se pregătește chiar acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'