Rezultatele finale publicate de revista Lancet pot crea o dilemă pentru organismele de reglementare, care vor trebui să decidă modul în care trebuie utilizat vaccinul, în cazul în care acesta este aprobat, scrie The Guardian. Universitatea Oxford și partenerul său, AstraZeneca, solicită aprobarea pentru vaccinul lor comun, pe baza faptului că acesta are o eficacitate de 70% după, după centralizarea rezultatelor studiilor efectuate Marea Britanie și Brazilia.
Mai mult de 200.000 de voluntari au fost implicați, jumătate în Regatul Unit, restul în Brazilia. Au existat 30 de cazuri de Covid la oamenii care au primit două doze de vaccin AstraZeneca și 101 de cazuri la cei care au primit o injecție falsă. Cercetătorii au spus că funcționează în 70% dintre cazuri pentru a proteja împotriva Covid. Când voluntarii au primit două mari doze, protecția a fost de 62%, însă a crescut la 90% când oamenii au primit o doză mai mică urmată de una mai mare. Nu este clar de ce există o diferență.
Guvernul britanic a precomandat 100 de milioane de doze ale vaccinului Oxford, destul cât să imunizeze 50 de milioane de oameni.