Incidentul respectiv a avut loc la 16 octombrie 2013 și „furtul cu violență” a constat în smulgerea unei genți, individul respectiv participând în calitate de complice, potrivit unui comunicat.
Ancheta în Luxemburg nu a permis totuși să se stabilească vinovăția acestui bărbat, care a fost ucis joia trecută, după ce s-a îndreptat în goană spre polițiștii din fața unui comisariat parizian, agitând o secure de măcelar și fiind dotat aparent cu un dispozitiv exploziv, care s-a dovedit a fi fals. El avea asupra lui o hârtie pe care era scris un jurământ de credință față de gruparea jihadistă Statul Islamic.
În urma acestor fapte, autoritățile luxemburgheze au indicat luni că au lansat noi investigații „asupra locului de sejur și identității” bărbatului în țara lor, informează Agerpres.
Autoritățile germane au informat în timpul weekendului că individul respectiv locuia într-un cămin pentru solicitanți de azil în Germania, în Ruhr (vest) și că el călătorise prin Europa din 2011. Acesta avea un „trecut criminal”, a precizat ministrul german de interne, Thomas de Maiziere.
Omologul său francez, Bernard Cazeneuve, a recomandat, la rândul său, „cea mai mare prudență” față de informațiile poliției germane. „Ceea ce noi știm în prezent” este „că el este, fără îndoială, de origine tunisiană, că numele său ar fi Tarek Belgacem și că el ar fi locuit în mai multe țări din Uniunea Europeană, Luxemburg, Elveția, Germania”, a declarat el duminică.
Potrivit unei surse judiciare luxemburgheze, numele sub care individul se identificase în 2013 în Luxemburg nu era Tarek Belgacem, ci Mohammed Salah. În Germania, unde comisese diferite delicte, el își dăduse cel puțin șapte identități.