În videoclip se poate observa cum în plină zi, doi bărbați coboară dintr-o mașină cu un aruncător de grenade. Cei doi indivizi lansează grenadele, aruncă tuburile, după care se urcă în mașină și se fac dispăruți.
Explozia de la Tiraspol, care a alertat în special Republica Moldova și România, a fost raportată luni seara, 25 aprilie în clădirea Comitetului Securității din regiunea separatistă Transnistria.
Autoritățile de la Tiraspol, aflate sub controlul Moscovei, susțin că focurile au fost trase din lansatoare de rachete de model RPG.
Biroul de politici de reintegrare al Guvernului de la Chișinău a oferit prima reacție:
„Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare, nu există victime sau persoane rănite. Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autoritățile constituționale.
În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”, se arată în comunicatul transmis de Guvernul Republicii Moldova.
În ziua atacului, Moscova a dat asigurări că nu e cazul ca tensiunile să escaladeze în Transnistria.
„Nu vedem niciun risc în Transnistria, poziția noastră rămâne aceeași: susținem o soluționare pașnică a problemei transnistrene, respectând în același timp integritatea teritorială a Moldovei și statutul special al acestei regiuni în componența sa”, a declarat ndrei Rudenko, viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse.
La scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a convocat pe ambasadorul rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, legat de ameninţările Moscovei privind crearea „coridorului” spre Transnistria
„MAEIE califică aceste declarații drept nefondate și în contradicție cu poziția Federației Ruse de susținere a suveranității și integrității teritoriale a țării noastre, în frontierele recunoscute la nivel internațional”, mai transmite ministerul.
Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că R. Moldova, conform Constituției sale este un stat neutru și exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toate statele.