Satul Francez va găzdui în fiecare sâmbătă, în perioadele 20 februarie — 18 iunie și 17 septembrie — 17 decembrie, o serie de ateliere pentru copii cu vârsta de până la 12 ani.
Astfel, în cadrul atelierului „Eco — creativitatea de weekend”, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani sunt așteptați ca prin intermediul atelierului de reciclare creativă să realizeze un obiect util sau artistic din materiale reciclate pe care să îl păstreze și să îl folosească.
La atelierul „Mini grădina parfumată”, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani sunt invitați să producă obiecte pe care să le folosească acasă — bijuterii, accesorii, obiecte decorative, instrumente. Cei mici vor realiza grădini miniaturale din sticluțe reciclate, plante în miniatură, pietricele decorative.
Tot în Satul Francez, la atelierul „Universul picturii „, sunt așteptați copiii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani pentru a învăța să picteze motive populare și peisaje pe sticlă, lemn, hârtie și pânză, dar și pe ceramică.
La sediul Creart din Piața Alexandru Lahovari, în perioadele 21 februarie — 19 iunie și 18 septembrie — 18 decembrie 2016, în weekend, copiii vor fi așteptați la o serie de ateliere de creativitate.
Astfel, sâmbăta, la atelierul de „Creativitate și joacă senzorială”, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani sunt așteptați împreună cu părinții lor. Copiii vor aduce imaginația și pofta de joacă, iar părinții care vor participa la atelier vor avea o mai bună interacțiune fizică și emoțională și vor redescoperi copilul din ei.
Tot sâmbăta, în cadrul atelierului „Jucării și eroi de poveste”, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani sunt invitați să învețe prin joc, joacă și imaginație. În cadrul acestui atelier, dintr-o bucată de fetru sau pânză colorată, o mână de mărgele și nasturi amestecați, cei mici vor avea ocazia să meșterească jucăria preferată.
Duminica, la atelierul „Micii bucătari”, copiii cu vârste de 6-10 sunt invitați să exploreze tainele din bucătărie, „să învețe ușor despre alimentația sănătoasă, importanța unui măr, castravete sau miez de nucă”.
La atelierul „Călătorie în jurul lumii”, copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani învață despre lume prin joacă.
„Învârtim globul pământesc, ne stabilim punctul unde vrem să ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport și pornim la drum. Ajunși la destinație, vom afla despre obiceiurile locului, ce limbă vorbesc oamenii, ce fel de climă au în tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupări au, cum dansează, ce muzică ascultă sau ce mănâncă gazdele noastre. După ce le-am experimentat pe toate, ‘vom lua un obiect ca amintire’ și apoi ne vom îndrepta spre casă. Ca să nu ne pierdem, ne-am gândit să începem din Europa, să continuăm cu Africa până ajungem în Australia și Insulele Cook”, se arată în comunicatul organizatorilor.
Înscrierile se fac de luni până vineri, între orele 9,00 — 17,00, la adresa de e-mail [email protected].
Taxa/atelier este de 10 lei și se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.
Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber, informează un comunicat al Creart — Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.