Atentat sângeros: 21 civili nevinovaţi au murit în atacul asupra hotelului din Mogadiscio

Bilanțul morților în urma asediului devastator de 30 de ore al jihadiștilor Al-Shabaab la un hotel din capitala Somaliei, Mogadiscio, a crescut la 21, a declarat duminică ministrul sănătății, Ali Haji Adan.
Filip Stan
21 aug. 2022, 14:31
Atentat sângeros: 21 civili nevinovaţi au murit în atacul asupra hotelului din Mogadiscio

UPDATE Atentat în Somalia. „Ministerul Sănătății a confirmat până în prezent moartea a 21 de persoane și rănirea a 117 persoane” în atacul care a început vineri seara și a durat mai mult de o zi, a declarat Adan, potrivit AFP.

Duminică dimineața, zona din jurul hotelului era liniștită și drumurile blocate de forțele de securitate, în timp ce salvatorii și experții în dezamorsare de bombe încercau să curețe incinta de orice explozibil și să îndepărteze molozul.

Clădirea hotelului a fost grav avariată în timpul schimbului de focuri dintre forțele somaleze și insurgenți.

Atentat în Somalia. Forţele de securitate somaleze au pus capăt asediului unui hotel din Mogadiscio, sâmbătă seara, de către jihadiştii Al-Shabaab, care a durat în jur de 30 de ore şi a provocat mai multe victime civile, a declarat pentru AFP un oficial de rang înalt.

„Forţele de securitate au încheiat acum asediul şi oamenii înarmaţi au murit, nu am avut niciun schimb de focuri în clădire în ultima oră”, a declarat oficialul sub rezerva anonimatului în jurul miezului nopţii, adăugând că guvernul se va adresa presei cu privire la acest sângeros. atac duminică dimineaţă.

Cel puţin 13 civili au fost ucişi la începutul atacului de către aceşti luptători afiliaţi Al-Qaeda, potrivit unui raport anunţat sâmbătă la prânz.

Responsabilul nu a precizat, la finalul ocupării hotelului Hayat, numărul victimelor dintre civili şi dintre atacatori. Unitatea a fost distrusă de un bombardament al forţelor de securitate care avea ca scop eliminarea atacatorilor, însă oficialul a subliniat că acum trebuie curăţat de toţi explozivii care ar fi putut fi plasaţi acolo.

Fiica lui Alexander Dugin, „Rasputinul lui Putin”, a murit într-un atac cu maşină-capcană care îl viza pe ghidul spiritual al liderului de la Kremlin VIDEO
Zeci de oameni au fost prinşi în hotel când a început atacul şi, deşi oficialii au spus că mulţi au fost salvaţi, inclusiv copii, nu este clar câţi au rămas înăuntru. Potrivit unui martor, Hayat Ali, trei copii din aceeaşi familie, cu vârste cuprinse între patru şi şapte ani, au fost găsiţi de forţele de ordine, în stare de şoc, ascunşi în toaletele hotelului.

Acesta este cel mai mare atac din Mogadiscio de când noul preşedinte al Somaliei, Hassan Sheikh Mohamoud, a preluat mandatul în iunie, după luni de instabilitate politică.

Gruparea militantă Al-Shabab, care a fost implicată într-o insurecţie împotriva guvernului federal somalez timp de 15 ani, a revendicat responsabilitatea pentru această operaţiune.

Atentat sângeros comis de Statul Islamic. 15 miliari au fost ucişi într-o ambuscadă împotriva unui autobuz

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'