Atenţie! Crema cu factor de protecţie 50 nu mai este SUFICIENTĂ

Potrivit unui studiu realizat de Cancer Research din Marea Britanie, produsele cu un nivel ridicat de protecţie nu mai sunt suficiente pentru a preveni problemele de sănătate. Este nevoie să se aplice unele metode simple, dar importante, cum ar fi purtarea de pălării şi haine largi, adăpostirea la umbră atunci când soarele este mai puternic.
Alina Costache
18 iun. 2014, 14:04
Atenţie! Crema cu factor de protecţie 50 nu mai este SUFICIENTĂ

Nu este nimic nou: o expunere nepotrivită la soare poate face mult rău. Pentru a evita probleme grave de sănătate este necesară protecţia solară. Dar, se pare că acum nu mai este suficient să te dotezi cu creme cu factor de protecţie 50. Este rezultatul unui studiu efectuat de Cancer Research din Marea Britanie, care consideră că un factor de protecţie mare nu mai este în măsură să ofere o protecţie completă împotriva cancerului de piele.

Cercetătorii au descoperit că o protecţie Spf 50 este capabilă să reducă daunele cauzate de Soare şi poate încetini dezvoltarea de melanom malign, dar nu poate garanta o protecţie completă. Studiul a fost publicat în revista Nature.

Aşa cum a fost raportat de către The Independent, Richard Marais, unul dintre autorii studiului şi cercetător la Cancer Research, din cadrul Universităţii din Manchester, a declarat: „Se cunosc de mult efectele nocive ale razelor ultraviolete, raze care cauzează melanomul, dar care este mecanismul care produce cancerul de piele nu este deocamdată clar. Astfel de studii ne permit să începem să înţelegem modul în care razele UV dau naştere la melanom. În special, acest studiu a evidenţiat faptul că produsele utilizate pentru protecţie solară nu sunt în măsură să ofere o protecţie completă de la efectele nocive ale razelor UV”.

Indicaţiile lui Richard Marais, au fost consolidate prin cuvintele lui Julie Sharp, şef de informaţii de sănătate Cancer Research. Sharp confirmă că protecţia solară dacă este aplicată corect, poate ajuta la protejarea pielii de efectele nocive ale razelor solare, dar oamenii tind să se simtă invincibili după aplicarea cremelor şi sfârşesc prin a se expune pentru mult timp la soare, crescând astfel expunerea la razele UV.

Acest studiu aduce elemente importante care pot dovedi că protecţia solară joacă un rol important, dar nu este suficientă.

Care este soluţia? Adoptarea obiceiurilor bune care ne pot proteja de Soare şi evitarea arsurilor solare. Prin arsuri solare, de fapt, celulele pielii se pot deteriora iar pe termen lung riscul unei tumori devine mai mare.

Din fericire, există câteva alimente care pot calma durerile cauzate de arsurile solare şi pot grăbi vindecarea lor, dar nu pot îndepărta riscurile de tumori.

1. Rodiile sunt un remediu minunat atât pentru profilaxia arsurilor solare cât şi pentru tratarea lor. Pe perioada verii, în special în zilele în care faci plajă, este recomandat să consumi rodii sau suc natural de rodie. Conform Departamentului de Nutriţie din cadrul Universităţii A&M din Texas, rodiile conţin o cantitate impresionantă de antioxidanţi ce vor forma o barieră naturală de protecţie împotriva razelor nocive ale soarelui.

2. Cartofii pot fi una dintre soluţiile salvatoare în caz de arsuri solare. Dacă te-ai ales cu zone înroşite şi dureroase în urma expunerii prelungite la soare, plasează felii de cartofi pe ele şi disconfortul va dispărea rapid. Ingredientul salvator din cartof care ameliorează senzaţia de arsură resimţită pe piele este amidonul.

3. Castraveţii sunt un alt aliment cu acţiune calmantă pentru pielea arsă de soare, ei fiind eficienţi şi pentru protejarea epidermei înainte de expunerea la razele puternice. Astfel, pentru a preveni arsurile solare, poţi amesteca suc de castraveţi cu puţină glicerină şi apă de trandafiri. Aplică masca protectoare pe piele şi las-o să acţioneze cel puţin 20 de minute. Pentru a trata arsurile solare, foloseşte piure de castraveţi. Aplică-l pe zonele cu probleme, pentru ca ingredientele active să hidrateze în profunzime epiderma şi să amelioreze senzaţia de durere.

4. Roşiile sunt alt un leac băbesc recomandat pentru tratarea durerilor provocate de arsurile solare. Studiile arată că persoanele care consumă roşii în cantităţi moderate, dar pe o perioadă mai lungă de timp, au o rezistenţă mai mare la arsurile solare. Consumă roşii proaspete, pentru a te proteja de durerile specifice arsurii. Dacă deja ai arsuri solare, le poţi atenua prin aplicarea feliilor de roşii direct pe locul afectat de soare. Timp de o oră, vei uita de dureri.

5. Salata verde este foarte eficientă în cazul în care ai stat prea mult la plajă şi pielea ta a avut de suferit. Opăreşte câteva frunze de salată în apă clocotită, apoi lasă infuzia la răcit. Strecoară apa şi toarn-o într-o sticlă. Lasă recipientul în frigider pentru cel puţin o oră, apoi umezeşte o compresă din tifon cu infuzia rece de salată verde. Durerea provocată de arsurile solare va dispărea imediat.

6. Laptele şi iaurtul sunt alimente cunoscute pentru acţiunea lor calmantă asupra pielii arse de soare. Aşază comprese cu lapte pe arsuri şi lasă-le să acţioneze până când se încălzesc. Şi iaurtul poate fi aplicat direct pe pielea afectată de razele puternice ale soarelui. Pentru arsurile solare de pe faţă şi decolteu, poţi folosi măşti cu iaurt, care vor calma durerile şi vor contribui la vindecarea rapidă a epidermei.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Mara Bănică și Serghei Mizil, Raluca Bădulescu și fostul ei soț, Anda Adam și Joseph, Gabi Tamaș și Dan Alexa sunt printre echipele care pornesc anul acesta pe Drumul Eroilor, în Asia Express
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Orașul care va scoate asistații sociali la muncă în folosul comunității. Vor trebui să lucreze 3 ore pe zi pentru binele comun
Capital.ro
Călin Georgescu, interzis la prezidențiale? Acum s-a aflat: E scris negru pe alb
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Raluca Păstramă și Ibrahim Hanifi, răsturnare de situație în lupta pentru custodia copilului! Ce se întâmplă după ce instanța a decis ca fetița celor doi să rămână la mamă
Spynews
Costel Biju, surpriză romantică pentru soția lui, Andreea. În ce loc de vis și-a dus manelistul partenera / FOTO
Evz.ro
Motivul bizar pentru care iei amendă dacă stai la bloc. Puțină lume s-ar fi gândit
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
„Ai plecat mult prea devreme”. Ea este Maria Ligia, tânăra în vârstă de 26 de ani, care și-a pierdut viața în accidentul de la Valea Călugărească! Maria era asistent medical și mama unui băiețel
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu e terminat, e game over! Verdict clar: Nu îl vor susține niciodată!
StirileBZI
Amendă de 2.500 lei pentru cei care stau la bloc dacă nu fac asta! Este legat de numărul apartamentului
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Căsătoriile între persoane de același sex, legalizate în Thailanda: O piatră de hotar pentru comunitatea LGBTQ+
MediaFlux
S-A DECIS ce se întâmplă cu facturile tuturor românilor! E OFICIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București