Atenţie la ce cumpăraţi! Pesticid periculos pentru sănătate, depistat în 7.000 de produse alimentare

Un pesticid periculos pentru sănătate a fost depistat în 7.000 de produse alimentare din două supermarketuri mari din Franţa. Este vorba despre oxidul de etilenă.
Alina Costache
17 iun. 2021, 17:33
Atenţie la ce cumpăraţi! Pesticid periculos pentru sănătate, depistat în 7.000 de produse alimentare

Un pesticid periculos pentru sănătate a fost depistat în produse alimentare precum înghețata, biscuiții și pastele, în lanțul de magazine Carrefour şi Auchan din Franța.

Pesticid periculos pentru sănătate, depistat în 7.000 de produse alimentare

Oxidul de etilenă a fost depistat în 7000 de produse alimentare. Acesta este un pesticid cancerigen care se regăsește în multe materii prime alimentare ce stau la baza brânzeturilor, produselor de panificație și de cofetărie, potrivit AlephNews. 

Oxidul de etilenă este interzis în Europa de 10 ani. O anchetă europeană este în curs pentru a afla cine, dintre fabricanții de materie primă sau importatori, este responsabil de această nouă catastrofă sanitară.

Cei care vor să verifice ce alimente au în frigider, pot verifica pe site-ul rappel.conso. Aici sunt contabilizate toate produsele care conțin acest agent toxic.

ANALIZĂ: Atenţie la acest aliment care nu se spală! Are cea mai mare concentraţie de pesticide

Citeşte şi Mihaela Bilic atrage atenţia asupra acestei probleme: „Suntem intoxicaţi cronic cu pesticide. E ca o epidemie şi frecvenţa a crescut cu 250% în ultima vreme!

Deşi aproape 70 la sută din fructele și legumele proaspete conțin reziduuri de pesticide, cele mai periculoase sunt fructele uscate pe care nimeni nu le spală, şi anume stafidele, potrivit analizei Environmental Working Group (o organizație non-profit extrem de puternică în SUA) și al ultimelor date de testare date publicității de la Departamentul Federal al Agriculturii.

Aproape în fiecare eșantion de stafide – mai precis 99% din ele – s-au găsit reziduuri de cel puțin două pesticide. Din această cauză, specialiștii Environmental Working Group (EWG) consideră să stafidele sunt cele mai periculoase din punct de vedere al pesticidelor, scrie Evz.ro.

Fie că sunt cultivate organic sau nu, fructele și legumele sunt componente esențiale ale unei diete sănătoase. Din păcate, însă, multe dintre ele conțin pesticide potențial dăunătoare, chiar și după spălare și decojire.

Deoarece contaminarea cu pesticide variază în funcție de cultură, EWG a întocmit un top al celor  mai perriculoase alimente de origine vegetală.

Conform ultimului raport dat publicității de specialist în 2020, cele mai periculoase sunt căpșunele, spanacul, nectarinele, merelele, strugurii, piersicile, cireșele, perele, roșiile, țelina și cartofii.

Mai mult, pe probele de varză au fost identificate 18 pesticide diferite.

Studiile arată că avocado și porumbul sunt cele mai curate. Mai puțin de 2 la sută din probe au prezentat pesticide detectabile. Și alte fructe și legume au obținut scoruri bune: ananasul, ceapa, papaya, mazărea congelată, vinetele, sparanghelul, conopida, broccoli, ciupercile și pepenele galben.

Citeşte şi Mihaela Bilic: „Cireșele îngrașă teribil”. Topul celor mai periculoase fructe pentru siluetă

DailyBusiness
Categoria de români care poate primi ajutor de 200.000 de euro din partea statului. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Concedieri masive în două județe din România. Sute de oameni vor rămâne fără locuri de muncă
Capital.ro
Călin Georgescu este furios. Se prăbușește totul. A primit refuz imediat și definitiv
Playtech.ro
Dan Negru, reacție tranșantă după retragerea Simonei Halep: “I-aș cere să nu mai spună niciodată suntem o țară mică”
DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Adevarul
Un fost primar la Iașiului, la al doilea dosar penal pentru pornografie infantilă. A fost reținut acum trei ani după ce ar fi agresat trei copile
wowbiz.ro
Mihaela a murit alături de tatăl ei, după ce s-au scufundat cu mașina în râul Olt! Ce a apucat tânăra să facă în ultimele clipe de viață?
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Dan Diaconescu a făcut o investiție costisitoare. Și-a asigurat o parte a corpului
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ultimul mesaj al Mihaelei, înainte să se stingă alături de tatăl ei după ce au plonjat cu mașina în râul Olt: „Ai fi nemuritoare...”
Cancan.ro
Ce a găsit Roman Babițchi, soțul Monalisei, când s-a întors la salonul de înfrumusețare: 'Au încercat să ascundă crima'
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Călin Georgescu, în culmea fericirii. A primit verdictul care-l poate face președintele României
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Ea e tânăra care s-a scufundat cu mașina în Olt. Mihaela avea 23 de ani și venise în vacanță la rude
substantial.ro
Intervenții pe Transfăgărășan datorită condițiilor meteo nefavorabile
MediaFlux
HAGI, URMĂRIT în trafic de POLIȚIȘTI. A fost UIMIT de SANCȚIUNEA primită când a fost OPRIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol