Până în prezent nu au fost anunțate sancțiunile împotriva comercianților care au vândut carne de câine „deghizată” în „carne de miel”.
„Siguranța alimentară a populației este o preocupare constantă a Autorității. Cu atât mai mult, în această perioadă, majoritatea acțiunilor instituției s-au concentrat pe acest obiectiv, iar controalele inspectorilor noștri, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, au fost intensificate”, a declarat Mihai Ponea, director executiv al DSVSA, pentru Vremea Nouă.
Verificările au vizat modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare de funcționare la nivelul piețelor agro-alimentare, abatoarelor și centrelor de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, în unitățile de tranșare a cărnii, unitățile de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală si non-animală, unitățile de comercializare cu amănuntul, precum și în unitățile de alimentație publică / catering cu livrare la domiciliu.
Inspectorii DSVSA îi îndeamnă pe români să fie vigilenți, iar în cazul unor situații suspecte, să apeleze autoritățile competente.
„În acest sens, atenționăm consumatorii că pentru a fi în conformitate cu normele sanitar-veterinare, carcasa de ovine (n.r. – adulte sau miel) trebuie să prezinte întotdeauna capul și organele interne nedetașate, precum și ștampila oficială de control sanitar veterinar aplicată lizibil pe fiecare spată și pe pulpe”, au transmis reprezentanții DSVSA.