Un studiu realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului în perioada 10-15 ianuarie, scoate la iveală o statistică îngrijorătoare în ceea ce priveşte produsele destinate îngrijirii bebeluşilor şi copiilor. După analiza a 55 de tipuri de şampoane a rezultat că doar 13% dintre ele sunt sigure pentru îngrijirea celor mici.
La o verificare mai atentă a rezultat că marea majoritate a produselor conţin coloranţi sintetici, parabeni, alcool, arome sintetice şi parfum, sulfaţi sau nu au formule „fără lacrimi”, extrem de importante pentru bebeluşi. Potrivit studiului ANPC, 55% dintre aceste produse nu au formulă fără lacrimi, 98% conţin parfum şi arome sintetice, 95% conţin sulfaţi, 89% conţin alcool, 75% conţin coloranți sintetici, iar 62% conţin parabeni.
În atenţia studiilor a intrat şi mierea care se găseşte în magazinele româneşti. În urma unor verificări făcute de Federația Asociațiilor Apicole din România a rezultat că în cele mai multe dintre cazuri, produsul este contrafăcut.
Şi în ceea ce priveşte uleiul presat la rece, producătorii îşi bat joc de consumatori. O anchetă demarată în Italia, la cele mai mari firme producătoare de ulei de măsline presat la rece a scos la iveală că unele dintre ele, fentează procesul tehnologic. Adică amestecă mai multe tipuri de ulei, mai ieftin, importat din Grecia, Spania, Maroc şi Tunisia pe care-l scot apoi la vânzare ca fiind ulei extra-virgin, presat la rece, scrie The Telegraph.
Citeşte şi Atenţie părinţi! Ce trebuie să audă un bebeluş în fiecare zi