Adevarul este ca parintele nu are voie sa indoape in corpul copilului lor niciun fel de supliment doar pentru ca nu mananca suficient de bine si variat precum ar fi normal.
CITESTE SI: 8 vitamine esenţiale şi alimentele în care le găseşti
A manca selectiv sau mofturos este o problema comuna la copiii mici. Cu toate acestea, asta nu inseamna in mod necesar ca un copil va dezvolta o deficienta de vitamine sau minerale in organism. Cu siguranta, in alimentele pe care le mananca exista suficiente elemente nutritive care sa ii ajute corpul sa se dezvolte armonios, chiar daca nu mananca multe alte optiuni alimentare.
Suplimentele alimentare pentru copii sau multivitaminele nu pot corecta sau compensa o dieta dezechilibrata. Ele doar ofera un mic suport pentru cei ce mananca putin de tot. Ele seteaza si un mesaj gresit, din pacate, pentru copii, care poate ramane fixat in cap: poti sari masa ca iei o pastila si recuperezi.
VEZI SI: Suplimentele cu vitamina D, inutile pentru sănătatea noastră
Tineti minte, unele vitamine sau minerale pot fi toxice daca se iau in cantitate mare. De asemenea, un aport in plus de fier in corp de copil, fara analiza de sange pentru a se depista ca exista o anemie feripitiva, duce la depuneri de fier in anumite zone cu efecte secundare daunatoare. Acelasi lucru este valabil si pentru calciu. Ofera copilului o larga varietate de alimente bogate in calciu, nu ii da supliment de calciu pentru ca acesta este altfel sintetizat de ficat decat calciul natural din alimentatie. In plus, fara a sti daca copilul are o lipsa de calciu, e periculos sa ii dai acest supliment; rinichiul are de filtrat o cantitate de calciu care poate veni suplimentar fata de ce are oricum suficient copilul.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro