Atenție! Putin a pus ținta pe România. Flota rusă se antrenează pentru a lovi România cu rachete nucleare. Care sunt zonele vizate

Flota rusă se antrenează pentru a lovi cu rachete nucleare ținte din interiorul Europei, inclusiv din România, în cazul în care Putin va porni un război cu NATO.
Filip Stan
13 aug. 2024, 17:29
Atenție! Putin a pus ținta pe România. Flota rusă se antrenează pentru a lovi România cu rachete nucleare. Care sunt zonele vizate

Federația Rusă își antrenează marina militară pentru a lovi obiective din teritoriul Europei , inclusiv din România, cu rachete cu capacitate nucleară. Potrivit unei analize Financial Times, rușii ar avea mai multe ținte din țara noastră în vizor.

Țintele lui Putin din România, în cazul unui război NATO

Analiza documentată realizată de publicația Financial Times arată că Federația Rusă se antrenează pentru a lovi cu rachete nucleare ținte din interiorul Europei, inclusiv în România. În cazul în care ar putea avea loc un război cu NATO, țara noastră este una dintre țintele rachetelor rusești.

Potrivit informațiilor din analiza care a consultat hărți militare, printre țintele din România se numără Podul Giurgiu-Ruse, de la baza Deveselu, dar și baza Mihail Kogălniceanu.

Cele mai recente dezvăluiri arată că Rusia a luat în calcul de ceva vreme un conflic cu Occidentul, care să depășească cu mult granița imediată cu NATO, planificând astfel o serie de lovituri copleșitoare în Europa de Vest.

Dosarele întocmite între anii 2008 – 2014 includ o listă întreagă de ținte pentru rachete care ar putea transporta fie focoase convenționale, fie arme nucleare tactice. Ofițerii ruși subliniază avantajele utilizării loviturilor nucleare într-un stadiu incipient.

Prezentarea mai arată că Rusia a păstrat capacitatea de a transporta arme nucleare pe nave de suprafață, o capacitate care, potrivit experților, implică riscuri suplimentare semnificative de escaladare sau accidente.

Unul dintre documente menționează că „manevrabilitatea ridicată” a marinei ruse îi permite să execute „lovituri bruște și preventive”, precum și „atacuri masive cu rachete din diferite direcții”. Armele nucleare sunt descrise ca fiind destinate utilizării „în combinație cu alte mijloace de distrugere” pentru a atinge obiectivele strategice ale Rusiei.

Analiștii care au studiat aceste dosare au confirmat că ele reflectă modul în care NATO a evaluat amenințarea rachetelor cu rază lungă de acțiune ale marinei ruse și viteza cu care Moscova ar putea recurge la utilizarea armelor nucleare.

Citește și: Ministrul rus al Apărării, declarații îngrijorătoare privind războiul din Ucraina: „Este, de fapt, o confruntare între Rusia și Occident”

Hărțile incluse în dosare, elaborate mai degrabă pentru prezentări decât pentru uz operațional, arată un eșantion de 32 de ținte NATO din Europa, vizate de flotele navale rusești. Flota baltică a Rusiei vizează în principal obiective din Norvegia și Germania, inclusiv baza navală din Bergen, amplasamente radar și facilități ale forțelor speciale. Flota nordică se concentrează asupra țintelor industriale de apărare, cum ar fi șantierul naval de submarine din Barrow-in-Furness, în nord-vestul Angliei.

„Conceptul lor de război este războiul total”, afirmă William Alberque, fost oficial NATO și actual expert la Centrul Stimson. El adaugă că țintele din documentele secrete reprezintă doar o mică parte din „sutele, dacă nu miile, de ținte cartografiate în toată Europa, incluzând obiective militare și de infrastructură critică”.

Citește și: Rusia trimite noi trupe în regiunea Kursk, invadată de trupe ucrainene. O coloană de trupe rusești a fost distrusă

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Wizz Air a lansat o nouă ofertă limitată de care pot profita și românii. Sunt doar 10.000 de locuri disponibile
Capital.ro
Guvernul a dat ordin. Regulă nouă pentru femeile din România. Se va aplica peste tot
Playtech.ro
Americanii nu vor să dea medalia. Lansează o nouă teorie. Eroarea gravă pe care ar fi făcut-o TAS
DailyBusiness
NOI SCUMPIRI LA RAFT! Ce alimente vor costa cel mai mult din toamnă
Adevarul
Dacă lui Putin nu-i convine situația din Kursk, atunci „să plece naibii din Ucraina”, spune Casa Albă
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Vecinii lui Charles, din România, stau pe munți de bani. Terenurile au explodat la un nivel fără precedent
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Câți ani va petrece în arest Constantin Popescu
Capital.ro
România a ajuns o mare forță a Europei. Comoara la care oamenii au tot visat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
ROMÂNIA, ATACATĂ cu RACHETE NUCLEARE de RUSIA! S-a aflat PRIMA ȚINTĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...