Aglomeraţie pe DN1: se circulă în coloană de la ieşirea din Predeal până în Buşteni. Cum este traficul pe Autostrada Soarelui UPDATE

CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (13:30), traficul rutier este intens pe DN1, pe Valea Prahovei, mai ales pe sensul de mers către Bucureşti. Se circulă în coloană de la ieşirea din Predeal până în Buşteni, iar în sens invers la Comarnic şi între în Poiana Ţapului şi Buşteni (însă viteza de deplasare este mai mare faţă de sensul de mers către Bucureşti).
Cristina Macuc
21 aug. 2016, 05:24
Aglomeraţie pe DN1: se circulă în coloană de la ieşirea din Predeal până în Buşteni. Cum este traficul pe Autostrada Soarelui UPDATE

Pentru că numărul de autovehicule este în creştere, iar coloana dinspre Braşov se va mări, este de aşteptat să apară probleme de trafic şi pe DN73A Râşnov – Predeal, la intersecţia cu DN1.

În judeţul Braşov, în zona Dârste, un echipaj de poliţie le recomandă conducătorilor auto care pornesc din Braşov către Bucureşti să circule pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, pentrua evita aglomeraţia de pe Valea Prahovei.

Celor care pleacă din zona Bran-Moieciu le reamintim că pot folosi rutele DN73 Braşov – Bran – Piteşti,A1 Piteşti – Bucureşti sau DN73 Braşov – Bran – Valea Mare-Pravăţ,DN72A Valea Mare-Pravăţ -Târgovişte, DN71 Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti, cuprecizarea că acest traseu este mai lung şi străbate multe localităţi.

Pe DN73 Braşov – Piteşti se circulă cu viteză redusă în zona Bran (unde numeroşi turişti vizitează castelul).

Pe DN67C -Transalpina, autovehiculele rulează mai încet în staţiunea Rânca, unde se desfăşoară un festival.

Pe DN7C-Transfăgărăşan se înaintează cu viteză redusă în zona Bâlea-Lac, din cauza autovehiculelor oprite pe marginea drumului (deoarece parcările sunt pline). Însă, circulaţia pe acest drum este mai scăzută în intensitate faţă de săptămâna trecută.

În judeţul Vâlcea, pe Valea Oltului, se circulă ceva mai încet pe DN7,în zona Cozia – Căciulata, pentru că obiectivele turistice (în principal Mănăstirea Cozia şi piscinele termale) atrag numeroşi vizitatori. Pentru a evita zona aglomerată, poliţiştii recomandă conducătorilor auto aflaţi în tranzit să circule pe DN7CC(Centura Călimăneşti).

În judeţul Constanţa, se circulă îngreunat pe DN39 , în zonavechiului pod de la Agigea (aflat în lucru). Drumul mai este aglomerat în Eforie-Nord.

Pe drumul de legătură cu noul pod de la Agigea se circulă normal.

Pe autostrada A2 circulaţia a crescut uşor înintensitate pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti. Probabil, autostrada se va aglomera după ora 16:00, când majoritatea automobiliştilor pornesc către casă, direct de pe plajă. Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la Fetești, poliţiştii aminresc conducătorilor auto că prin la stația de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor (nu numai la cele de pe autostradă) sau prin mesaj scris, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Na ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316 ).

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe autostrăzi, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte următoarele reguli:

– să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

– să respecte limitele legale de viteză;

– să folosească luminile de întâlnire;

– să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

– să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

– să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

– să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

– în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

Când se aglomerează drumurule din România, în weekend

Duminica, pe DN1, vârfurile de trafic sunt, de regulă, în jurul orei 12:00 (când se încheie ziua hotelieră, iar numeroşi automobilişti pornesc spre casă), în intervalul orar 14:00-15:00 (pentru că, după încheierea zilei hoteliere, mulţi participanţi la trafic rămân să mânânce la diverse restaurante sau pensiuni) şi spre seară (orele 17:00-18:00).

Pe autostrada A2, cel mai aglomerat este după ora 16:00, când majoritatea automobiliştilor pornesc către casă, direct de pe plajă. Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la stația de taxare de la Fetești, amintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cuobligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor (nu numai la cele de pe autostradă) sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pesite-ul Companiei Na ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316 ).

Pe autostrada A1, pe sensul de mers Piteşti -Bucureşti, riscul cel mai mare de producere a unor tamponări apare spre seară, mai ales la intrarea în Bucureşti, unde se formează coloane de autovehicule (pentru că bulevardul Iuliu Maniu nu poate prelua în condiţii optime traficul de pe autostradă).

Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând astfel situaţii periculoase. Din acest motiv, poliţiştii amintesc că oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

Important de reținut este și faptul că podul nou din zona localității constănțene Agigea (peste Canalul Dunăre – Marea Neagră) este deschis și poate fi folosit de automobiliștii care intenționează să se deplaseze către stațiunile din sudul Constanței sau în sens invers. Pe podul vechi de la Agigea (care este mai cunoscut și mai utilizat de către automobiliști), situat pe DN39, se execută lucrări de reparaţii și se formează frecvent coloane.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi sunt sfătuiți :

· să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

· să respecte limitele legale de viteză;

· să folosească luminile de întâlnire;

· să seasigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

· să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

· să acordeprioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

· să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

· în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

Poliţiştii reamintesc conducătorilor de vehicule care sunt implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, că au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament (în cazul autostrăzilor pe banda de urgenţă sau în spaţiile de servicii), semnalizându-le prezenţa.

Cum se circulă pe drumurile din România, duminică 21 august 2016

CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (7:45), nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere.

Până în data de 15 septembrie 2016, din cauza unor lucrări , DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani se închide pe sectorul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 18.00.Totuşi, va fi permisă circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane (microbuze, autobuze), autorizate în acest sens, și circulația autovehiculelor cu regim prioritar (menţionate în OUG nr. 195/2002, art. 32, alin. 2, literele a şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau misiuni care au caracter de urgenţă.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău , în zona Siriu, din cauza lucrărilor de reparaţie a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 demetri), este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Rutaocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti– Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

DN7C (Transfăgărăşan) este deschis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu). Totuşi, pe acest tronson este interzisă circulaţia pe timpul nopţii, în intervalul orar 21:00 – 7:00, iar p ânăîn data de 30 septembrie 2016 este instituită restricție pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone în zona kilometrului 83 (pe tronsonul Căpăţânenii-Ungureni- Piscu Negru), pentru a permite executarea lucrărilor de consolidare a unui podeț.

DN67C (Transalpina)a fost redeschis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 59+800 (Obârşia Lotrului). Pe acest sector de drum, accesul autovehiculelor este interzis în intervalul orar 20:00-07:00, iar viteza maximă de deplasare este de 30 km/h. Este instituită şi restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1 .

Pe DN13C, pesectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A,pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

Restricţie de tonaj există şi pe DN39,în judeţul Constanţa, pe podul de la Agigea. Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone circulă deviat, pe rute ocolitoare, iar cele sub această masă pe benzile centrale ale podului (detalii, inclusiv despre despre rutele ocolitoare, pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

Potrivit Secției Regionale de Poliție Transporturi Feroviare Brașov, în vederea efectuării legăturii liniei secundare 208 Sibiu – Copşa Mică cu Magistrala 300 (Culoarul 4 PAN EUROPEAN), se efectuează lucrări de reparaţii şi modernizare la infrastructura feroviară iar din această cauză, între stațiile de cale ferată Şeica Mare și Copşa Mică (județul Sibiu), traficul feroviar va fi întrerupt. Circulația trenurilor se va desfășura normal, cu transbordarea auto a călătorilor între stațiile de cale ferată menționate.

DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Spynews
Gogoșele minciunele ca la bunica acasă! Rețeta care îți va aduce aminte de copilărie! Se fac rapid și sunt delicioase
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Planta care te scapă de mirosurile neplăcute din bucătărie. Ajută la creșterea calității aerului din încăpere și are un aspect plăcut
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul venit chiar acum: Va fi măcel!
Playtech.ro
Cum pot obține pensionarii o reducere de 50% la biletele de tratament și unde le pot folosi?
DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Justin și Hailey Bieber s-au despărțit?! Ce indiciu anunță o posibilă separare la Hollywood | FOTO
Spynews
Cine e tânăra în vârstă de 34 de ani găsită moartă în casă, în Târgu Jiu. Trupul Andei a fost mâncat de câinii pe care îi avea / FOTO
Evz.ro
Un banal aparat încarcă factura. Consumul e uriaș
Ego.ro
Imagini neașteptate cu Melania Trump! Mulți s-au întrebat dacă ea e în aceste poze
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Ce conțin pachetele cu alimente, în 2025. O nouă categorie de români poate beneficia de acest ajutor de la stat
Cancan.ro
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Verdict crunt pentru Călin Georgescu: Este o variantă de neacceptat!
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Coaliția de guvernare anunță reduceri semnificative de posturi la stat
MediaFlux
SE ANULEAZĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE? MAI a transmis DECIZIA FINALĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Posibil spionaj de înalt nivel: Serviciile de informații maghiare, investigate la Strasbourg!