Aderenţa pe carosabil este mai redusă atunci când temperaturile sunt mai scăzute, iar o dată cu apariţia ceţii şoferii trebuie să fie şi mai vigilenţi şi să adapteze viteze de mers la condiţiile de drum.
Citeşte şi Atenţie cum circulaţi: În mai multe judeţe ale ţării există riscul producerii de polei
„Această perioadă de minus/plus câteva grade la care se mai adaugă şi fenomenul de ceaţă, care apare şi dispare, este cea mai periculoasă. În anumite zone, ceaţă se condensează şi ajunge, mai ales pe poduri sau în zone umbrite, să se transforme în polei sau udă asfaltul, ceea ce duce la o aderenţă mult mai mică. Foarte periculos în această perioadă este fenomenul de gheaţa neagră, acel polei care se depune pe asfalt şi este foarte fin şi subţire, nu este observabil pentru că nu se schimbă culoarea asfaltului„, a declarat fostul pilot Titi Aur la România TV.
Titi Aur recomandă şoferilor, pentru a evita să fie luaţi în surprindere de către gheaţa neagră, să testeze aderenţa din când în când, mai ales când se intră sau iese dintr-un drum prin pădure, se trece peste un pod sau printr-o zonă umbrită.
Citeşte şi VIDEO: Titi Aur te învaţă cum să conduci maşina iarna. Ce trebuie să faci ca să eviţi accidentele