Şeful Serviciului Rutier Suceava, Petrică Juncan, a spus că pistolul radar cu laser este o premieră pentru judeţ şi va fi dat în comodat pentru o lună, după care, dacă se va dovedi utilitatea lui şi dacă vor exista bani, va putea fi cumpărat. Potrivit lui Juncan, costul de achiziţie al unui astfel de radar pleacă de la 10.000 de euro.
”Aparatul este ceva nou, de ultimă generaţie, şi este foarte greu de contestat. Are mai multe proceduri de calculare a vitezei, filmează, fotografiază, este foarte uşor de utilizat, se fac economii la carburant şi poate fi folosit fără autospecială radar. Trebuie un singur om şi aparatul”, a afirmat Juncan, potrivit Agerpres.
„Avem zece MCV-uri şi alte patru autospeciale dotate cu aparatură radar tip Python, dintre care două la Ordine Publică şi două la Serviciul Rutier”, a spus Juncan.
CITEŞTE ŞI Cum păcăleşti RADARUL CU LASER. Cât costă un gadget care înşală aparatul poliţiei
Noul aparat radar TruCAM ce ar trebui să fie folosit peste două săptămâni, după perfectarea actelor, este produs în SUA şi folosit în peste 51 de ţări din întreaga lume. Radarul TruCAM este cel mai uşor şi cel mai compact aparat de măsurare a vitezei, dotat cu cameră foto, ce poate fi utilizat de la o distanţă maximă de 1.200 de metri. Noul radar nu poate fi detectat şi vine dotat cu un sistem de antibruiere, perfect pentru a fi folosit indiferent de locaţie sau densitate a traficului. Pistolul radar prezintă şi avantajul că poate fi folosit pe timp de noapte, iar în privinţa contestării amenzilor, în România niciuna nu a avut câştig de cauză.
În cadrul acţiuni de testare a aparatului radar TruCAM pe DN 17, la ”Zidul Morţii”, în aproximativ 30 de minute 11 şoferi au fost prinşi depăşind limita legală de viteză. În sectorul de drum de la şoseaua de centură, de la ”Zidul Morţii”, limita maximă de viteză este de 30 km/h, însă poliţiştii au depistat şoferi care circulau cu 91 km/h, 117 km/h sau chiar cu 126 km/h.