Un sucevean din comuna Șerbăuți a căzut victimă escrocilor din mediul online! Bărbatul intenționa să cumpere o autorulotă de pe o pagină de Facebook falsă și a rămas fără 11.400 de euro.
Citește și O nouă țeapă face victime pe bandă rulantă pe internet, printre români: „NU dați click pe link!”
Polițiștii au demarat o anchetă penală, însă recuperarea banilor pare improbabilă.
Bărbatul în vârstă de 48 de ani căuta să achiziționeze o autorulotă pentru a călători împreună cu familia sa în Europa.
În căutarea sa pe rețelele de socializare, a descoperit o pagină de Facebook care apărea să fie administrată de o firmă europeană specializată în vânzarea de vehicule recreaționale.
Acesta a fost convins că este o pagină autentică, motiv pentru care a contactat vânzătorul prin intermediul messenger-ului pentru a afla mai multe detalii.
Astfel, pentru a confirma cererea sa de cumpărare, bărbatului i s-a cerut să transfere o sumă de 1.500 de euro într-un cont indicat de către escroci.
Chiar și așa, după prima tranzacție, suma a crescut foarte repede și a ajuns la 11.4000 de euro. Escrocii au pretins că acești bani reprezintă o parte din prețul autorulotei și alte taxe administrative, conform Playtech.ro.
Polițiștii suceveni au deschis un dosar penal pentru înșelăciune și au început investigațiile pentru identificarea și aducerea în fața justiției a persoanelor implicate în acest fraudă.
Experiența deloc fericită a suceveanului este un avertisment cât se poate de evident cu privire la riscurile implicate în tranzacțiile online și necesitatea unei cercetări detaliate înainte de a efectua plăți.
Oamenii trebuie să învețe să fie vigilenți și să se protejeze împotriva escrocilor care încearcă să profite de naivitatea și de încrederea oamenilor.
Escrocheriile pe Facebook au devenit o problemă tot mai întâlnită în era digitală, în special odată cu creșterea utilizării rețelei de socializare.
Te-ar putea interesa și O nouă țeapă face ravagii printre români! Ce metodă ingenioasă au găsit de data asta
De la vânzări fictive și tranzacții frauduloase până la campanii de phishing și manipulare emoțională, metodele folosite sunt diverse și sofisticate, deci, atenție mare asupra site-urilor pe care le accesezi!