COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată
Interval de valabilitate: 01 septembrie, ora 10 – 02 septembrie, ora 03
În intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.
Notă: Spre seară și noaptea, manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala, local și în regiunile sud-vestice.
COD GALBEN de caniculă şi disconfort termic
Interval de valabilitate: 01 septembrie
În intervalul menţionat, în regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării.
Notă: Pe parcursul zilelor de miercuri și joi (02 și 03 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade.
Prognoza meteo specială pentru Bucureşti
Vremea va fi caniculară în Capitală în cursul zilei de marţi, la orele amiezii, când disconfortul termic va fi accentuat, potrivit prognozei speciale elaborate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
Indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperatura maximă se va situa între 35 şi 37 de grade.
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16 – 19 grade, posibil uşor mai coborâtă în zona preorăşenească, spun meteorologii.