Liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, spune că moţiunea va fi depusă luni: ”E un semn pozitiv şi depinde de seriozitatea celor care şi-au asumat prin semnătură sprijinirea acestei moţiuni şi nu vorbesc neapărat de partide politice, cât de fiecare parlamentar în parte, dacă moţiunea poate să treacă sau nu. Luni se va depune moţiunea de cenzură, aşa arată datele. De acolo începe o săptămână de foc”.
Parlamentarul precizează că ”niciodată UDMR în ultimii 30 de ani nu s-a dezis de cuvântul dat”, iar ”grupul UDMR va vota în bloc pentru moţiunea de cenzură”.
Attila Korodi aşteaptă ca PNL să coordoneze cât mai bine perioada post-moţiune: ”Să reuşească să construiască un Guvern, fără ambiţii foarte mari, ci un Guvern care se focalizează pe o guvernare optimă pentru un an de zile, să reuşească să coaguleze cât mai multe forţe politice şi chiar dacă va fi un Guvern minoritar, să poată să ducă mai departe această misiune”.
Citeşte şi: PNL a strâns peste 233 de semnături pentru moţiunea de cenzură. Au semnat-o inclusiv membri PSD
Întrebat dacă UDMR ar intra la guvernare, în cazul în care moţiunea de cenzură trece, deputatul a răspuns: ”N-am discutat lucrul acesta. Punctul meu de vedere personal este că n-ar trebui să intrăm, dar o decizie a UDMR nu a fost luată şi nici nu s-a discutat. Eu cred că o perioadă pe care poate să şi-o asume cu celeritate PNL şi pe care putem să o sprijinim, în care echipa guvernamentală poate să conlucreze bine, asta înseamnă că nu sunt din toate partidele politice din Opoziţie poate să fie o soluţie mai eficientă pentru perioada aceasta”.
Întrebat dacă va intra UDMR la guvernare după alegerile parlamentare de anul viitor, liderul deputaţilor Uniunii a afirmat: ”Am fi deschişi pentru a discuta cu partidele de Opoziţie o alianţă, dar din nou este punctul meu de vedere”.
În ceea ce priveşte colaborarea cu PSD, Korodi a declarat: ”Eu cred că PSD trebuie să tragă câteva concluzii serioase, după perioada acestui an de zile şi să-şi asume anumite eşecuri şi anumite elemente care au definit din păcate în sens negativ colaborarea parlamentară”.