Pe primele locuri se vor mentine angajatii din Bucuresti si Ilfov, care vor avea cele mai mari retributii si in 2014. Publicatia Econtext va prezinta topul salariilor din acest an din toate judetele tarii.
Media nationala a salariului va fi in acest an de 1.467 lei/luna. Din cele 42 de judete (41 + Bucuresti), 16 sunt peste aceasta medie, iar 26 sunt sub medie. Dupa cum spuneam, Bucurestiul conduce detasat la bani. Concret, salariul mediu net al bucurestenilor se va situa la 2470 lei pe luna.
Dublu fata de ultima clasata, care este Harghita, un judet unde salariul se va situa la 1200 lei.
Dar iata ce salarii vor fi in toate judetele tarii in 2014
Pentru acest an, câştigul salarial mediu nominal net s-a situat în noiembrie la 1.650 lei, în creştere cu 2,2% (35 lei) faţă de octombrie şi cu 4,8% comparativ cu aceeaşi luna din 2012, cele mai mari valori înregistrându-se în intermedieri financiare şi cele mai mici în hoteluri şi restaurante, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.
Astfel, în activitatea de intermedieri financiare, câştigul salarial mediu nominal net a fost de 4.118 lei, iar în hoteluri şi restaurante de 905 lei, scrie business24.ro.
„În luna noiembrie 2013, in majoritatea activitatilor din sectorul economic nivelul castigului salarial mediu net a inregistrat cresteri fata de luna octombrie 2013 ca urmare a acordarii de prime (inclusiv premii ocazionale), sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masa) sau a realizarii de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte). De asemenea, cresterile castigului salarial mediu net au fost influentate in unele activitati economice si de disponibilizarile de salariati cu castiguri salariale mici”, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).
Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in activitatile auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitati de asigurare si fonduri de pensii), cu 27,2%, si in fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, respectiv alte activitati extractive, intre 10% si 12%.