Au dat lovitura în ultima clipă! Câți bani au dat pe brad cei care au cumpărat în Ajunul Crăciunului

Cei care au amânat cumpărarea bradului până în ultima clipă, au avut parte de o surpriză uriașă în piețe în Ajunul Crăciunului. Cât a costat un brad în al 12-lea ceas.
Alina Costache
25 dec. 2023, 11:26
Au dat lovitura în ultima clipă! Câți bani au dat pe brad cei care au cumpărat în Ajunul Crăciunului

Câți bani au dat pe brad cei care au cumpărat în Ajunul Crăciunului. Cu o zi înainte de Crăciun atmosfera din piețele de brazi era încărcată de o agitație specifică sezonului festiv. O oportunitate deosebită s-a ivit pentru cei care au decis să-și cumpere bradul în ultimul moment, întrucât mulți comercianți au redus drastic prețurile, oferind brazi chiar și la jumătate din costul obișnuit.

Citește și: Horoscop Mihai Voropchievici Crăciun 2023. Zodiile care dau de belşug sub brad şi zodiile care merg pe pojghiţă subţire de gheaţă

Existau, însă, și vânzători care, conștienți de cererea mare din ultima zi, au decis să păstreze prețurile la nivelul inițial sau chiar să le speculeze în funcție de disponibilitatea întârziaților. Astfel, cumpărătorii s-au aflat într-o dilemă, între a negocia sau a aștepta ofertele de ultim moment.

În timp ce unii consumatori au ales să amâne achiziționarea bradului pentru a profita de reduceri semnificative, alții au fost nevoiți să negocieze prețurile pentru a se asigura că au un brad proaspăt și frumos în această zi specială. Piețele au fost aglomerate în ziua de Ajun, iar vânzătorii, conștienți că timpul se scurge, au continuat să își ajusteze prețurile în speranța de a-și vinde întregul stoc.

Astfel, bradul de Crăciun, care cu doar câteva zile în urmă se vindea la prețuri semnificative, ajungea să fie disponibil la jumătate din preț în ultimele ore ale zilei de Ajun. Această strategie a fost pe placul multor cumpărători, care au considerat că achiziționarea bradului pe ultima sută de metri a fost nu doar o soluție practică, ci și o afacere avantajoasă.

„Îl împodobesc azi, de ce să îl iau înainte. În ultima zi mai ai şansa să te tocmeşti. Se găseşte foarte greu, trebuie un brad foarte mare, coroană foarte bogată. Caut de vreo săptămână”, au declarat clienții.

Pe de altă, alţi vânzători văd Ajunul ca pe o ocazie să crescă preţurile. Clienţii întârziaţi sunt puşi să plătească.

„Mai avem 300 de brăduţi aşa că grăbiţi-vă! 300 din 6000. Preţurile încep de la 89 până la 299, vorbim de brazi de apartament. Reduceri nu sunt, dimpotrivă”, a spus un comerciant.

În magazinele de bricolaj s-au vandut toti brazii la ofertă. Un pom de un metru a costat 30 de lei, iar unul de patru metri 300 de lei.

„Ieri s-au vândut ultimii brazi. Îi ţineam aici de la noi până în capăt. Anul trecut am terminat de pe data de 18, mult mai devreme ca anul acesta. A luat fix ultimul brad care era strâmb, necăjit şi s-au vândut fix toţi brazii ieri”, a explicat un vânzător.

Citește și: Gina Pistol și Smiley, părinți a doua oară? Ecografia bebelușului a fost pusă în brad, chiar în Ajun: „Crăciunul înseamnă ACASĂ”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate pe județe la Evaluarea Națională 2024. Află ce notă ai luat în funcție de locul în care ai susținut examenul. Harta edu.ro. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Un Cetățean Român Arestat Preventiv în Grecia pentru Provocarea Unui Incendiu
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?