Au fost găsite 47 de cadavre, după ce un predicator din Kenya le-a spus adepților să se înfometeze pentru a-l întâlni pe Iisus

Poliția din Kenya a exhumat 47 de cadavre în apropierea orașului Malindi, după ce un predicator le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru a-l întâlni pe Iisus.
Alina Costache
24 apr. 2023, 10:08
Au fost găsite 47 de cadavre, după ce un predicator din Kenya le-a spus adepților să se înfometeze pentru a-l întâlni pe Iisus
47 de cadavre găsite în Kenya

47 de cadavre au fost exhumate, în apropierea orașului Malindi, de către poliția kenyană, în cazul predicatorului care le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru că așa îl vor întâlni pe Iisus. Printre persoanele decedate se află și copii.

Mormintele, care aveau o adâncime destul de mică, au fost descoperite într-o pădure, Shakahola, unde 15 membrii ai Bisericii Internaționale a Veștilor Bune au fost salavați cu o săptămână în urmă.

Liderul Bisericii, Paul Makenzie Nthenge, se află acum în arest și își așteaptă înfățișarea în instanță. Televiziunea de stat din Kenya îl descrie pe acesta ca fiind „liderul unui cult” și a relatat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte și 47 de cadavre.

Citește și: Situaţie fără precedent la pompe funebre! O antreprenoare vindea cadavrele pentru organe, iar rudelor le înmâna urne cu cenuşă falsă

Unul dintre morminte ar conține cadavrele a cinci membri ai aceleași familii – trei copii și părinții lor. Victor Kaudo, de la Centrul de Justiție Socială din Malindi, a declarat: „Când suntem în această pădure şi ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare şi înaltă, ştim că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane”.

Exhumările continuă, anhetatorii câutând și alte cadavre.

Predicatorul Nthenge neagă acuzațiile, și susține că nu ar fi comis vreo infracțiune, spunând că și-a închis biserica în 2019, dar eliberarea pe cauțiune i-a fost refuzată. Acesta le-ar fi spus adepților să se înfometeze petnru a-l întâlni pe Iisus.

Potrivit unui cotidian kenyan, patologii vor lua probe ADN și vor efectua teste pentru a determina dacă victimiele au murit din cauza foamei.

Citește și: Momentul în care angajaţii unei case funerare chemaţi să preia trupul unui bărbat pus într-un sac de cadavre constată că este viu. Anchetă la Shanghai

Predicatorul a fost arestat pe 15 apriie, după ce poliția a descoperit cadavrele a patru perdoane suspectate că s-au înfometat până la deces.

Ministrul de interne, Kithure Kindiki, a declarat că pădurea în care cele 47 de cadavre au fost descoperite, care se întinde pe mai mult de 300 de hectare, a fost izolată și declarată loc al crimei.

Paul Makenzie Nthenge a numit trei sate, Nazaret, Betleem și Ideea, și i-ar fi botezat pe adepți în iazuri, după care le-a spus să postească pentru a-l întâlni pe Iiisus.

Kenya, o țară religioasă, a mai fost și în trecut scena unor astfel de cazuri de oameni atrași în biserici sau culte periculoase și nereglementate, potrivit BBC.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Medicul care a stârnit mistere și controverse. De ce îl iubeau pacienții, iar colegii îl disprețuiau
Capital.ro
Decizie pentru toți proprietarii de terenuri. Se aplică în sute de localități din România
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Ce angajați primesc prime în concediu. Domeniile în care se fac mari cadouri
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Devine obligatoriu în România. Trebuie să raporteze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!