Perioada de înscriere a candidaţilor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova se încheie pe 21 iulie, iar examenele de admitere se vor susţine pe 23 iulie pentru specializările Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, precum şi pe 25 iulie pentru Tehnică dentară şi la cele trei specializări din cadrul Facultăţii de Moaşe şi Asistenţă medicală (Moaşe, Balneo fiziokinetoterapie şi Recuperare şi asistenţă medicală), potrivit Agerpres.
La Facultatea de Medicină pentru anul I 2014-2015 sunt disponibile 210 locuri la buget şi 80 cu taxă, la Facultatea de Farmacie – 29 la buget şi 70 cu taxă, la Facultatea de Medicină dentară, specializarea Medicină dentară – 35 la buget şi 40 cu taxă, iar la Tehnică dentară – 9 la buget şi 35 cu taxă, la Facultatea de Moaşe şi asistenţă medicală sunt 14 la buget şi 10 cu taxă pentru Moaşe, 19 la buget şi 19 cu taxă pentru Balneo fiziokinetoterapie şi recuperare şi 24 la buget şi 95 cu taxă pentru Asistenţă medicală.
Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova are 3 locuri subvenţionate de la buget alocate admiterii la studii în învăţământul universitar pentru cetăţeni ai Republicii Moldova care au absolvit licee din România, locuri care au fost repartizate astfel de către Senatul Universităţii: un loc pentru programul de studii Medicină, un loc pentru programul de studii Medicină dentară şi un loc la programul de studii Farmacie.
Candidaţii de etnie romă au alocate prin ordin al Ministerului un număr de cinci locuri la buget din numărul total de locuri repartizate pentru ciclul de studii universitare de licenţă UMFC pentru anul universitar 2014-2015. Locurile repartizate candidaţilor romi le asigură acestora admiterea pe criterii minimale (media 5,00) şi scutirea taxei de şcolarizare. Locurile au fost distribuite de Senatul UMF din Craiova astfel: Facultatea de Moaşe şi asistenţă medicală – programul de studii Asistenţă medicală – 1 loc, Moaşe – 1 loc, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare – 1 loc; Facultatea de Medicină dentară – programul de studii Tehnică dentară – 1 loc şi Facultatea de Farmacie programul de studii Farmacie – 1 loc.
Numărul de locuri va fi ocupat în funcţie de media candidatului, departajarea acestora făcându-se prin medie, de la prima medie până la ultima medie a celor înscrişi.
Durata studiilor este de 6 ani la Medicină şi Medicină dentară, de 5 ani la Farmacie, de 4 ani la Moaşe şi la Asistenţă medicală şi de 3 ani la Tehnică dentară şi la Balneo fiziokinetoterapie şi recuperare.
Concursul de admitere va consta în test grilă cu 100 de întrebări, pentru Medicină, din Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) – clasa a XI-a (60 întrebări) şi Chimie organică – clasele a X-a şi a XI-a sau (la alegere) Fizică – clasele a IX-a, a X-a şi a XII-a (40 întrebări).
Pentru programul de studiu Farmacie va fi tot test grilă cu 100 de întrebări din Chimie organică – clasa a X-a şi a XI-a (60 întrebări) şi Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) – clasa a XI-a sau (la alegere) Biologie (Botanică) – clasele a X-a şi a XI-a (40 întrebări).
Pentru programele de studiu Moaşe, Asistenţă medicală generală (240 credite), Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare (180 credite), respectiv Tehnică dentară (180 credite) va fi test grilă cu 50 de întrebări din Biologie (Anatomia şi fiziologia omului) – clasa a XI-a (50 întrebări).
CITEŞTE ŞI: Universitatea Babeş-Bolyai scoate la concurs peste 8.000 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master