Au început testele clinice la vaccinul anti-COVID-19 care oferă imunitate 17 ani

Nemţii sunt pe cale să producă un vaccin anti-COVID care să ofere imunitate timp de 17 ani. Oamenii de ştiinţă de la Spitalul Universitar din Tübingen au demarat studiile clinice încă de anul trecut. Vaccinul CoVAC1 se bazează pe activarea unui răspuns puternic și de durată al celulelor T împotriva virusului SARS -CoV-2.
Alina Costache
18 mart. 2021, 14:01
Au început testele clinice la vaccinul anti-COVID-19 care oferă imunitate 17 ani

Vaccinul anti-COVID-19 care oferă imunitate 17 ani. Acesta ar fi primul vaccin care se bazează exclusiv pe activarea celulelor T, a precizat unul dintre cercetători, potrivit newsweek.ro.

Tipurile de celule care au un rol important în lupta împotriva noului coronavirus sunt celulele T. Pe de o parte, acestea pot distruge direct celulele infectate cu virus, pe de alta, susţin formarea anticorpilor care neutralizează virusul.

În prima parte a studiului clinic, voluntarii, care au vârste cuprinse între 18-55 de ani, sunt vaccinați cu noua formulă. Urmează voluntarii cu vârste mai înaintate şi boli asociate. Studiul include o programare de screening, o programare de vaccinare și șase programări la control într-o perioadă de șase luni.

Ideea vaccinului este derivată din imunoterapia împotriva cancerului, aceeaşi idee pe care a avut-o şi profesorul român Virgil Păunescu

Ideea vaccinului nou dezvoltat este derivată din imunoterapia împotriva cancerului, idee pe care a avut-o și profesorul Virgil Păunescu de la institutul OncoGen din Timișoara. Ideea cercetătorului român nu a beneficiat, însă, de sprijin din partea autorităţilor române.

Peptidele sunt părți scurte ale proteinelor, care sunt prezentate sistemului imunitar și mai ales celulelor T de pe suprafața celulelor tumorale și infectate cu virusul”, explică Hans-Georg Rammensee fondul biologic. „Acest lucru permite sistemului imunitar să recunoască celulele „străine” și să le elimine”, completează cercetătorul.

Citeste si Care este, de fapt, legătura dintre vaccinul Astra Zeneca şi apariţia cheagurilor de sânge

Dacă astfel de peptide sunt aplicate ca vaccinuri împreună cu un stimulator imun adecvat, așa-numitul adjuvant, celulele T pot fi activate în mod specific împotriva celulelor tumorale, dar și împotriva celulelor infectate cu virus”, adaugă cercetătoarea Juliane Walz.

Cum se explică imunitatea care durează 17 ani

Adjuvantul nou XS15 utilizat în studiul de vaccinare COVID-19 a fost, de asemenea, dezvoltat la Tübingen  pentru vaccinările împotriva cancerului.

În primele noastre aplicații preclinice și clinice am observat răspunsuri puternice ale celulelor T la ambele peptide tumorale și virale atunci când s-a aplicat t eter cu XS15”, spune Hans-Georg Rammensee.

Potrivit cercetărilor, imunitatea celulelor T pe care o au oamenii care s-au infectat cu un virus similar SARS COV2 poate acționa timp de 17 ani.

Citeste si EXCLUSIV. Tânărul vaccinat anti-Covid cu două seruri diferite, din greșeală, dezvăluiri explozive: „S-au panicat. M-au întrebat dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer”

 

DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ce a putut să găsească o fetiță de 3 ani în pietriș. Părinții au rămas muți de uimire când au văzut comoara descoperită
Capital.ro
Regulă nouă la bloc 2025. Interzis pentru românii care stau la bloc. Amendă de 6.000 de lei pentru vecini
Playtech.ro
Cum trebuie reglată tetiera din maşină pentru a te proteja în caz de accident. Prea puţini şoferi ţin cont
DailyBusiness
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
Adevarul
Ce se ascunde în spatele propunerii lui Nicușor Dan de a negocia cu Antonescu și Lasconi o ieșire din cursa pentru Cotroceni
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Zodiacul iubirii pentru aprilie. Plăceri senzuale și ispite noi. Nu toate semnele vor rezista tentațiilor
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
La ce sumă a ajuns pensia minimă în aprilie 2025, după indexarea de 10%
Cancan.ro
Usher, vrăjit de o româncă! Cine e Roberta Maria, bomba sexy care a petrecut pe Arena O2, din Londra, cu artistul internațional
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunțul serii despre Ion Iliescu. Ce se va întâmpla cu fostul președinte al României
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Anunț pentru toți românii care plătesc facturi la curent prin PPC (fostă Enel) sau Hidroelectrica. Cât va costa energia electrică de la 1 iulie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum a rămas Vladimir Putin fără vodca lui preferată: povestea unei bătălii legale orchestrate la București