Au început testele clinice la vaccinul anti-COVID-19 care oferă imunitate 17 ani

Nemţii sunt pe cale să producă un vaccin anti-COVID care să ofere imunitate timp de 17 ani. Oamenii de ştiinţă de la Spitalul Universitar din Tübingen au demarat studiile clinice încă de anul trecut. Vaccinul CoVAC1 se bazează pe activarea unui răspuns puternic și de durată al celulelor T împotriva virusului SARS -CoV-2.
Alina Costache
18 mart. 2021, 14:01
Au început testele clinice la vaccinul anti-COVID-19 care oferă imunitate 17 ani

Vaccinul anti-COVID-19 care oferă imunitate 17 ani. Acesta ar fi primul vaccin care se bazează exclusiv pe activarea celulelor T, a precizat unul dintre cercetători, potrivit newsweek.ro.

Tipurile de celule care au un rol important în lupta împotriva noului coronavirus sunt celulele T. Pe de o parte, acestea pot distruge direct celulele infectate cu virus, pe de alta, susţin formarea anticorpilor care neutralizează virusul.

În prima parte a studiului clinic, voluntarii, care au vârste cuprinse între 18-55 de ani, sunt vaccinați cu noua formulă. Urmează voluntarii cu vârste mai înaintate şi boli asociate. Studiul include o programare de screening, o programare de vaccinare și șase programări la control într-o perioadă de șase luni.

Ideea vaccinului este derivată din imunoterapia împotriva cancerului, aceeaşi idee pe care a avut-o şi profesorul român Virgil Păunescu

Ideea vaccinului nou dezvoltat este derivată din imunoterapia împotriva cancerului, idee pe care a avut-o și profesorul Virgil Păunescu de la institutul OncoGen din Timișoara. Ideea cercetătorului român nu a beneficiat, însă, de sprijin din partea autorităţilor române.

Peptidele sunt părți scurte ale proteinelor, care sunt prezentate sistemului imunitar și mai ales celulelor T de pe suprafața celulelor tumorale și infectate cu virusul”, explică Hans-Georg Rammensee fondul biologic. „Acest lucru permite sistemului imunitar să recunoască celulele „străine” și să le elimine”, completează cercetătorul.

Citeste si Care este, de fapt, legătura dintre vaccinul Astra Zeneca şi apariţia cheagurilor de sânge

Dacă astfel de peptide sunt aplicate ca vaccinuri împreună cu un stimulator imun adecvat, așa-numitul adjuvant, celulele T pot fi activate în mod specific împotriva celulelor tumorale, dar și împotriva celulelor infectate cu virus”, adaugă cercetătoarea Juliane Walz.

Cum se explică imunitatea care durează 17 ani

Adjuvantul nou XS15 utilizat în studiul de vaccinare COVID-19 a fost, de asemenea, dezvoltat la Tübingen  pentru vaccinările împotriva cancerului.

În primele noastre aplicații preclinice și clinice am observat răspunsuri puternice ale celulelor T la ambele peptide tumorale și virale atunci când s-a aplicat t eter cu XS15”, spune Hans-Georg Rammensee.

Potrivit cercetărilor, imunitatea celulelor T pe care o au oamenii care s-au infectat cu un virus similar SARS COV2 poate acționa timp de 17 ani.

Citeste si EXCLUSIV. Tânărul vaccinat anti-Covid cu două seruri diferite, din greșeală, dezvăluiri explozive: „S-au panicat. M-au întrebat dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer”

 

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Schimbare la inspecția tehnică periodică (ITP). Devine obligatoriu pentru cei care au mașini mai vechi de 10 ani
Playtech.ro
Klaus Iohannis, generos înainte de alegerile prezidenţiale. Gestul făcut de fostul preşedinte faţă de un bătrân, pe stradă
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un român a făcut parte din echipa care a amenajat cripta Papei Francisc. Sicriul Sfântului Părinte a trecut prin mâinile sale
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Piramida de la Pitești, locul enigmatic al experimentelor neconvenționale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
„Nu te voi uita niciodată, prieten drag!” Tudor s-a stins din viață în Marea Britanie, la doar 27 de ani. Prietenii săi cer acum ajutor pentru repatriere
Cancan.ro
Vedeta TV a murit la 44 ani din cauza unei infecții severe. Medicii i-au amputat piciorul, dar a fost prea târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă pentru pensionarii cu permis de conducere. Seniorii de peste 65 de ani trebuie să aleagă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Noi beneficii la pensionare. Anunț al șefului Casei de Pensii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre