Cei 50 de români veniţi din Transilvania încearcă în fiecare zi să-şi procure banii necesari pentru mâncare, deşi în tabăra lor nu există electricitate sau apă curentă, iar igiena este un deziderat foarte îndepărtat.
Tiberius Bokor, în vârstă de 26 de ani, a venit din Braşov în capitala Marii Britanii, alături de soţia sa, Brittany. Cei doi câştigă, împreună, în jur de 70 de lire pe zi lucrând ca muncitor necalificat, respectiv ca spălător de maşini.
Citeşte şi Britanicii sunt disperaţi: Cerşetorii români se întorc în „fieful” lor de lux din Londra
„Ştiam de acest loc înainte să venim în Marea Britanie. Am venit în urmă cu o săptămână şi am construit această baracă într-o singură zi. Am venit aici pentru că acasă nu câştigăm la fel de mulţi bani. Toţi cei care sunt aici pleacă şi se întorc pentru că au copii pentru care trebuie să-i îngrijească„, a declarat Tiberius pentru Daily Mail.
În ciuda locului în care locuiesc, românii din această tabară spun că sunt civilizaţi şi îşi doresc o viaţa normală, însă acuză poliţia că îi hărţuieşte.
„Nu avem apă curentă şi mergem în parc pentru a ne spăla şi a ne curăţa hainele, însă pentru apă de băut trebuie să mergem până la cel mai apropiat supermarket. Evident, nimeni nu vrea să trăiască în condiţiile astea. Chiar am vorbit cu reprezentanţii consiliului local şi le-am spus că suntem dispuşi să strângem gunoaie dacă ei le vor lua de aici. Şobolanii sunt o mare problemă în acest loc, însă o pisică de prin zonă ne ajută să scăpăm de ei„, a povestit Brittany Bokor.
Citeşte şi Romii sperie Londra. Ţiganii s-au instalat în zone luxoase şi spun că REGINA va avea grijă de ei
Tabără ilegală a românilor se află într-un parc în care echipa locală de fotbal, Hendon FC, se antrena. Gus Bodur care juca pentru această formaţia sportivă spune că românii vin în acel loc chiar cu o hartă şi este nemulţumit că autorităţile locale nu fac nimic pentru a-i opri pe aceştia să se aciueze în parc.
Citeşte şi RUŞINOS. GREŞEALA BBC care a enervat cumplit românii şi bulgarii deopotrivă
Totuşi, reprezentanţii consiliului local afirmă că locaţia nu se mai află în administraţia lor deoarece a fost vândută către un dezvoltator imobiliar, însă procedurile legale greoaie pentru preluarea zonei împiedică ambele părţi să ia măsuri împotriva imigranţilor români.