Au uitat să trimită ambulanţa la accident şi au fost amendaţi cu 2.000 de lei

Medicul coordonator care era de serviciu la dispeceratul Ambulanţei, radiotelefonistul din tură şi SJA Cluj vor fi amendaţi pentru că au existat "întârzieri nepermise" între primirea apelului de urgenţă şi momentul alertării echipajului medical în cazul accidentului în care un motociclist a murit.
Romania TV
12 sept. 2012, 17:40
Au uitat să trimită ambulanţa la accident şi au fost amendaţi cu 2.000 de lei

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a cerut „sancţiuni dure” pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Cluj, în urma raportului de control primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică, în cazul accidentului în care a murit un motociclist.

„Conform analizei, au existat întârzieri nepermise între primirea apelului de urgenţă şi momentul alertării echipajului medical în cazul accidentului care s-a soldat cu decesul conducătorului de motocicletă”, menţionează sursa citată.

Conform sursei citate, subsecretarul de stat Raed Arafat consideră că personalul medical de serviciu poate fi acuzat de neglijenţă în serviciu pentru modul în care a acţionat.

„În conformitate cu HG 857/2011, s-a decis ca medicul coordonator al dispeceratului din tură şi radiotelefonistul din tură să fie sancţionaţi cu câte 2.000 de lei, însemnând amenda contravenţională maximă. De asemenea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă va fi amendat cu 20.000 de lei. În cadrul serviciului de ambulanţă va fi constituită, de urgenţă, o Comisie de disciplină care va dispune şi măsuri administrative în acest caz. Până la decizia comisiei, cele două cadre medicale implicate vor fi suspendate din activitate”, se mai arată în comunicat.

Dosarul conţinând raportul complet va fi înaintat Parchetului.

O comisie a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj a început o anchetă la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, după ce dispeceratul SAJ nu a anunţat SMURD despre un accident produs marţi seară, echipajul ajungând cu o întârziere de 35 de minute, iar în urma accidentului un motociclist a murit.

Accidentul a avut loc marţi seară, la ora 18.55, pe DN 1 (E 81), în zona comunei Sânpaul, în apropiere de localitatea Topa Mică.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Adnana Ilieş, declara că un tânăr din Cluj-Napoca, în vârstă de 29 de ani, conducea o motocicletă din direcţia Zalău spre Cluj-Napoca.

„Din cauză că nu a adaptat viteza de deplasare, la ieşirea dintr-o curbă la dreapta, a pierdut controlul motocicletei, a intrat pe contrasens şi s-a lovit frontal de un cap de pod. Bărbatul a decedat la faţa locului, cadavrul fiind transportat la IML Cluj pentru necropsie”, spunea Adnana Ilieş.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat declara, miercuri, că ancheta a început întrucât dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Cluj „nu a alertat echipajul SMURD”.

„A avut loc o întârziere din cauză că dispecerul de la Ambulanţă, care coordonează şi echipajele SMURD, a uitat sau a neglijat să anunţe echipajul pentru a interveni la locul accidentului. Poliţiştii au sunat de la locul accidentului că nu a ajuns nicio ambulanţă acolo. De abia atunci dispecerul a realizat că nu a fost anunţat echipajul de la SMURD. S-a produs astfel o întârziere de 35 de minute”, spunea Raed Arafat.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Cluj, Horea Simu, nu a făcut declaraţii pe această temă.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!