Auchan va face o nouă încercare de a cumpăra rivalul Carrefour, informează Bloomberg, citata de economica.net Auchan a avut întâlniri cu firme de private-equity, inclusiv CVC Capital Partners, despre un potențial parteneriat pentru a face o ofertă.
Auchan studiază posibilitatea unei susțineri finaniare din partea fondurilor americane pentru a cumpăra concurentul Carrefour SA, într-o a doua încercare, de data aceasta exclusiv cu bani cash. Auchan a mai făcut o ofertă proprietarilor Carrefour toamna trecută, însă aceasta nu a fost acceptată.
O combinație cu Carrefour ar ajuta familia Mulliez, care deține Auchan, să formeze cel mai mare retailer din Franța și să-și întărească poziția în fața rivalilor germani. Orice tranzacție are nevoie de suportul acționarilor Carrefour, familia Moulin și magnatul din retailul brazilian, Abilio Diniz.
EXCLUSIV. Cum a ajuns Calea Victoriei, micul „Champs-Elysees” al Capitalei, o adevărată ruină. Pandemia a distrus toate afacerile. Un spaţiu de închiriere ajunge şi la 10.000 de euro – FOTOREPORTAJ
Dezbaterile sunt în desfășurare și nu există nicio certitudine că acestea vor duce la o ofertă, mai spun sursele citate de Bloomberg.
La începutul anului trecut au fost abandonate discuţiile privind preluarea Carrefour de către retailerul canadian Alimentation Couche-Tard Inc., din cauza opoziţiei Guvernului francez. Ulterior, în luna octombrie a anului trecut, Auchan a încercat să preia Carrefour la un preţ de 21 de euro pe acţiune sau 16,6 miliarde de euro în total dar până la urmă discuţiile s-au oprit din cauza neînţelegerilor cu privire la preţ şi structura tranzacţiei, potrivit Agerpres.
Acțiunile Carrefour au crescut miercuri pentru a opta zi consecutivă, cea mai lungă serie din ultimii patru ani. Acestea au câștigat până la 6,6% la Paris și erau în creștere cu 3,5% la ora 17:16 în capitala franceză, ceea ce conferă companiei o valoare de piață de aproximativ 13,4 miliarde de euro.
Piața franceză de produse alimentare este considerată una excelentă pentru consolidare, pe fondul concurenței acerbe din partea unor retaileri precum Aldi, Kaufland și Lidl. Liderul, Leclerc SA, are o cotă de piață de 22,7%, urmat de Carrefour cu 19,4%, potrivit datelor furnizate de furnizorul de studii Kantar. Auchan se află pe locul cinci, cu 9,2%.
Le Monde a scris la sfârşitul lunii septembrie că Bompard analizează opţiunile pentru consolidarea sectorului şi că grupul pe care îl conduce a discutat cu familia Mulliez, care controlează Auchan.
Carrefour a anunţat în iunie că a început să analizeze diferite posibile consolidări, vânzări sau unificări ale filialelor din străinătate, dar că nu a luat nicio decizie referitoare la vânzarea unor active.
În ianuarie, compania canadiană Alimentation Couche-Tard a renunţat la o ofertă de 16,2 miliarde de euro pentru Carrefour, după ce guvernul francez s-a opus acordului, citând îngrijorări legate de securitatea alimentară.
Auchan România are în portofoliu 33 hipermarketuri Auchan, o reţea de 109 magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 100 în staţiile Petrom, şi 5 supermarketuri Auchan. Cu peste 280.000 mp suprafaţa netă de vânzare, o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro, Auchan propune celor circa 5 milioane de locuitori din oraşele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, permanent.
Auchan şi Carrefour discută o posibilă fuziune. Noua companie ar acapara aproape 20% din piaţa din România
Pe www.auchan.ro, Auchan prezintă peste 25.000 de produse, clienţii având posibilitatea de a intra în posesia comenzilor plasate online fie prin ridicare din magazin – Click&Collect, din parcarea magazinului – Auchan Drive sau prin livrare la domiciliu standard sau expres.
În 2021, Auchan a obţinut medalia Customers’ Friend şi statutul Customers’ Friend – Superior Excellence, confirmând calitatea excelentă a relaţiilor cu clienţii săi. Toate magazinele, depozitele şi birourile gestionate de Auchan deţin certificarea Safe Guard care confirmă respectarea şi implementarea corectă a celor mai bune practici de siguranţă împotriva răspândirii COVID-19.