Audienţă-record: „Snowman and The Snowdog” a înmuiat inimile a 6 milioane de telespectatori VIDEO

Celebrul film de animaţie din 1982, "Snowman" actualizat în noua producţie de animaţie "The Snowman and the Snowdog" ("Omul de Zăpadă şi Câinele de Zăpadă") şi prezentat cu ocazia acestui Crăciun a topit inimile a şase milioane de telespectatori, înregistrând o audienţă-record pe Channel 4.
Sânziana Stancu
26 dec. 2012, 11:08
Audienţă-record:

Continuarea celebrului film de animaţie”The Snowman”  din 1982 – actuala producţie „Omul de Zăpadă şi Câinele de Zăpadă” (The Snowman and the Snowdog”)- a devenit unul dintre cele mai vizionate programe ale anului, la Channel 4. Difuzat în Ajunul Crăciunului, el a realizat un record de 5,8 telespectatori. A fost cel mai vizionat program din Ajun al Channel 4 din ultimii zece ani şi al patrulea în topul programelor canalului, cu cel mai mare rating din 2012.

Şi versiunea originală, de pe Channel 4, a povestirii clasice de Căciun  a lui Raymond Briggs, „Omul de Zăpadă” a făcut audienţă bună în acest an, sâmbătă atingând o audienţă de 2,8 milioane. Povestea, care este difuzată an de an, a mai atins un maximum de audienţă, de 2,6 milioane, în 1999.

Difuzat în Ajun, la ora 8:00 seara, producătorii se temeau că nu vor avea telespectatori, deoarece este ora când copiii se duc la culcare. Dar temerile lor s-au transformat imediat într-o mare surpriză când au văzut succesul înregistrat, mai ales că a intrat în competiţie cu ultimul episod al filmului „Merlin”, difuzat pe BBC1, care a început cu un sfert de oră mai târziu, precum şi cu „Coronation Street, producţie a ITV1. A fost depăşit în final la audienţă de către aceaste posturi care au ajuns la aproximativ 8 milioane de telespectatori.

Scenariul şi metoda clasică

Ca şi animaţia originală, continuarea „The Snowman and the Snowdog” s-a făcut după aceleaşi metode ca şi origiginalul „Snowman”. Producătorul a refuzat ajutorul computerelor moderne, preferând desenul clasic, de mână.

A fost nevoie de 77 de artişti. Fiecare secundă este formată din 12 cadre care se realizează în 30 de ore. Numai 5 secunde de animaţie se pot crea într-o săptămână. În total, artiştii au avut nevoie de un an de lucru intens, de 200.000 de coli de hârtie pentru desenele lor şi de 5.000 de creioane.

Înainte de difuzare, producătorii au mai avut o mare temere, aceea că tinerele generaţii obişnuite cu desenele animate moderne, computerizate şi cu tehnologia 3D să nu guste o peliculă animată clasică. Dar şi aceste temeri s-au risipit rapid, iar surpriza plăcută pe care au avut-o din partea publicului a fost uriaşă. Acesta a fost pur şi simplu entuziasmat.

Raymond Briggs, autorul cărţii originale, publicată în 1978, care a stat la baza desenului animat, este foarte mulţumit de continuarea povştii sale, chiar dacă de la bun început, atunci când propria lui carte a fost transpusă într-un film de animaţie, a fost cam nemulţumit, chiar sceptic.

Povestea spune că un băieţel a descoperit sub podeaua din dormitorul său o trusă cu un fular şi indicaţii cum să facă un om de zăpadă. La sârşitul zilei, Omul de Zăpadă era gata, iar din ce mai rămăsese, copilul a făcut şi un câine de zăpadă. Când ceasul a bătut de miezul nopţii, Omul de Zăpadă şi Cîinele de Zăpadă au prins viaţă.

DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Spynews
Antena 1 anunță concurenții sezonului 21 Te cunosc de undeva! Artiștii cunoscuți și cei aflați la început de drum promit un show de neratat
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Construcția uriașă a primit undă verde, iar România dă lovitura într-un domeniu cheie. Se investește 1,4 miliarde de euro pentru realizarea ei
Capital.ro
Fericire imensă pentru Călin Georgescu. Anunțul final făcut de avocata sa: E imposibil juridic să îl interzică
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Truc genial! Cum să fierbi pasărea de țară perfect în timp record!
Adevarul
Canadian prins la furat în România. Urmărire ca în filme într-un centru comercial din Oradea
wowbiz.ro
Larisa Iordache, pierdere uriașă cu puțin timp înainte să nască! Fosta gimnastă suferă cumplit: „Rămas bun, suflet drag. Am simțit, după multe vizite la medici...”
Spynews
Ramona de la Mireasa, sezonul 10, imagini înduioșătoare alături de fiica ei! Cum s-a afișat fosta concurentă împreună cu Rebeca: „O iubesc” / FOTO
Spynews
Cum încearcă Vlad Pascu să scape de condamnarea de 10 ani de închisoare, după accidentul din 2 Mai. Urmează un nou proces
Evz.ro
Rețetă de plăcintă cu aluat fraged. Ingredientul care o face specială
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Atac armat într-o școală din Suedia! Cel puțin 11 persoane au murit. Printre victime s-ar număra și atacatorul
Cancan.ro
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Verdict oficial pentru Călin Georgescu. Ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie 2024
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Două surori gemene, dispărute fără urmă de acasă, au fost găsite în apele reci ale unui râu. Ce s-a întâmplat
substantial.ro
Ucraina transferă 50.000 de militari către Forțele Terestre
MediaFlux
Vin BANI în PLUS pentru PENSIONARI! RECALCULAREA pensiilor după ADEVERINȚELE din dosare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol