Cazul medicilor din Vaslui, declaraţii halucinante: „Ţi-a plăcut să te …. şi acum vii să ragi ca vaca la spital”

Scandalul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, în care mai mulţi medici au fost acuzaţi că au luat mită de la paciente continuă. Fostele paciente ale ginecologilor au povestit cum au dat bani doctorilor pentru a fi băgate în seamă. Mai mult, acestea povestesc şi că erau umilite şi jignite de cei cărora le dădeau bani.
Romania TV
08 ian. 2016, 16:52
Cazul medicilor din Vaslui, declaraţii halucinante:

Audierile în dosarul celor trei ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, acuzaţi pentru luare de mită, fals intelectual şi sustragere de înscrisuri, continuă. 

Tânăra care a depus plângere împotriva medicului Simona Botez, acuzând-o că a trebuit să-i ofere bani pentru a fi băgată în seamă, a fost audiată de judecători.

Aceasta a povestit că a fost de două ori pacienta medicului Simona Botez şi de fiecare dată a trebuit să-i ofere bani.

„Prima dată am ajuns la Secţia Ginecologie a spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în noiembrie 2013, pentru o întrerupere de sarcină. Mi s-a solicitat în triaj o taxă de 30 de lei, am dat 50 şi nu am mai primit rest, dar nici chitanţă. Ulterior, la garderobă, asistenta din triaj mi-a spus că dacă vreau să se poarte frumos doamna doctor cu mine, să fie atentă cu mine, să îi dau 150 lei. Doamna doctor a coborât de la etaj, iar eu i-am dat cei 150 de lei în lift în timp ce ne deplasam spre sală. Eram la prima întrerupere de sarcină şi eram speriată. Mi s-a făcut o injecţie, care însă nu şi-a făcut efectul, iar în timpul intervenţiei am resimţit o durere puternică şi am ţipat, moment în care doamna doctor s-a răstit la mine, reproşându-mi «Ţi-a plăcut să te …. şi acum vii să te ragi ca vaca la spital»”, a declarat fosta pacientă a doctoriţei Botez în faţa judecătorilor, potrivit adevarul.ro.

Tânăra povesteşte că în anul următor a rămas din nou însărcinată şi că de data aceasta a hotărât să păstreze copilul. A nimerit însă, tot la doctoriţa Simona Botez. 

„Am început să plâng  pentru că aveam dureri foarte mari şi nimeni nu mă băga în seamă. A doua zi, când doamna doctor m-a chemat la cabinet, i-am spus că aş vrea să îmi facă un ecograf, pentru că am dureri. I-am spus că plătesc ecograful. I-am 50 de lei în buzunar, iar ea a zis să coborâm la parter să îmi facă ecograful, în urma căruia mi-a spus că sarcina are nouă luni şi o săptămână şi o să am un băieţel„., a mai relatat femeia.

După ce a revenit la salon, gravidei i-a fost administrat un tratament, iar până seara a născut. Femeia a mărturist că doctoriţa Botez l-a dat afară pe partenerul ei care aştepta în faţa sălii de naştere, deranjată că nu i-a mai adus altă sumă de bani: „L-a dat afară reproşându-i: Şi aşa ai venit cu mâna goală, la ce stai aici?”

Femeia le-a mai spus judecătorilor că pe toată durata spitalizării a cumpărat materialele sanitare şi medicamentele necesare, iar în saloane erau de notorietate tarifele care trebuiau plătite doctorilor la naştere.

„Banii nu se dădeau în semn de mulţumire, dacă nu dădeai şpagă nu se uita nimeni la noi, nu ne băga nimeni în seamă. Noi, mamele, în salon, discutam despre această situaţie. O fată a dat 800 de lei doctoriţei Botez, o alta, care mai avea două cezariene, a povestit că doctoriţa Andrei i-a cerut tot 800 de lei pentru a treia naştere. O altă pacientă care trebuia să nască cu doctorul Tănăsescu a zis că i s-au cerut bani pentru cezariană, în caz contrar să plece acasă pentru că nu e de naştere. Femeia a plecat, iar până seara a născut acasă. O altă pacientă a născut cu doctoriţa Bazatin şi i-a dat în prezenţa noastră, în salon, 300 sau 400 de lei”, a povestit martora în faţa judecătorilor.

O altă femeie care a fost audiată a povestit şi ea cum a trebuit să dea bani medicului pentru a se ocupa de ea.

„Doamna doctor mi-a spus că trebuie să dau 800 de lei. Mi-a spus dacă am banii să i-i dau, că dacă îi las în salon pot fi furaţi. Nu am avut banii la mine, însă l-am sunat pe soţul meu care în aceeaşi zi a venit cu banii. Cei 800 de lei trebuiau să fie pentru toată echipa: doamna doctor Andrei, medicul care era mâna a doua şi anestezistul”, a declarat martora în sala de judecată.

Alte două martore audiate, o minoră şi mama acesteia, au relatat cum au plătit doctoriţei Botez 600 de lei pentru efectuarea unui avort ilegal. Minora era însărcinată în 5 luni, iar medicul a acceptat să o scape de copil contra sumei de 600 de lei. I-a pus în vedere că dacă va ajunge la un spital din Iaşi va trebui să plătească peste 2000 de lei. Deşi avea o situaţie materială precară, familia s-a împrumutat de bani pentru a face rost de suma cerută de medicul Botez.

Audierile în acest dosar vor continua pe 22 ianuarie. Nu mai puţin de 150 de martori sunt aşteptaţi în faţa judecătorilor. Simona Botez şi Doina Andrei au fost arestate la jumătate lunii februarie, anul trecut, fiind acuzate de luare de mită, internări fictive şi avorturi ilegale. Cele două doctoriţe au fost plasate în arest la domiciliu, după jumătate de an de arest preventiv. Cel de-al treilea medic inculpat, Adrian Tănăsescu, a fost cercetat în libertate, sub control judiciar, măsură menţinută şi în prezent.

Citeşte şi

 

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Pericol mare când cumperi de pe Shein și Temu. Substanțe periculoase pe mărfuri
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...