Audit financiar şi sportiv la federaţiile olimpice. Ministrul Tineretului şi Sportului a anunţat, pe Facebook, că a demarat un audit financiar şi sportiv la federaţiile olimpice, ale cărui rezultate vor fi folosite în Strategia Naţională pentru Sport.
„Am demarat un audit financiar şi sportiv la federaţiile sportive naţionale olimpice, care va analiza activitatea din ultimii doi ani, pe mai multe planuri: modul de angajare a finanţărilor din diferitele surse şi modul în care s-au derulat contractele de finanţare, modul de administrare a bazelor sportive şi gradul de realizare a obiectivelor propuse. Ultimele ediţii ale Jocurilor Olimpice au adus rezultate nesatisfăcătoare, iar viitorul trebuie gândit şi planificat corect şi atent, pentru ca această realitate să se schimbe. Concluziile raportului de audit vor oferi informaţii şi indicaţii privind cauzele nereuşitelor şi schimbările pe care trebuie să le implementăm pentru a corecta situaţia. Alături de rezultatele consultărilor cu stakeholderii, precum şi de restul datelor colectate deja, ţinând cont de modelele de bune practici de la nivel european şi de obiectivele pe care ni le propunem, Strategia Naţională pentru Sport va integra toate aceste elemente şi va da direcţia de dezvoltare pentru următorii 10-12 ani. Strategia Naţională pentru Sport va însemna un restart al acestui domeniu, cu o abordare nouă, profesionistă, care să eficientizeze atât organizarea şi funcţionarea tuturor structurilor şi entităţilor implicate, cât şi metodele de finanţare sau pregătirea specialiştilor”, a precizat Eduard Novak.
La JO de la Tokyo, România a încheiat în clasamentul general pe medalii pe locul 46, după rezultatele obţinute de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, medalie de aur la dublu vâsle, respectiv trei medalii de argint obţinute de Ana-Maria Popescu la spadă, de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă.