Augustin Lazăr consideră că în dosarele Revoluţiei şi Mineriadei nu s-a făcut o anchetă efectivă.
„Din păcate, avem niște condamnări la CEDO, noi trebuie să observăm că în anumite dosare nu s-a făcut o anchetă efectivă, sau a fost făcut la un nivel de operativitate foarte scăzut, dar în tot cazul, ancheta efectivă nu există, nu s-au identificat persoanele responsabile și există și alte probleme care au generat aceste condamnări. Secția Parchetelor Militare are resurse umane foarte bune, care trebuie bine organizate și eficientizate. Ei vor putea să soluționeze aceste dosare”, a declarat Lazăr la CSM, potrivit Agerpres.
El a precizat că există în cercetare și un dosar privind o „mineriadă, care așteaptă soluționarea temeinică și legală și ea va fi”.
„Orice dosar trebuie soluționat potrivit legii. Altfel se creează impresia că nu există voință de a se soluționa. Și în cadrul Ministerul Public nu există dosar să nu se poată soluționa. Colegii noștri sunt profesioniști și sunt în măsură să soluționeze aceste dosare”, a mai declarat Lazăr.
Augustin Lazăr a primit aviz pozitiv de la Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea sa în funcţia de procuror general al României. Avizul a întrunit unanimitate.
Avizul este consultativ şi va fi transmis ministrului Justiţiei, care îl va trimite mai departe la Cotroceni, pentru aprobarea preşedintelui Klaus Iohannis.