„În câteva zile, sperăm că rechizitoriul va putea fi anonimizat conform standardelor Directivei Europene în materie de date personale. Sunt unele interdicţii, nu putem prezenta datele personale ale unei persoane şi unele detalii care intră sub regimul acestei directive. Dar de îndată ce vor fi anonimizate datele şi se va clarifica acest aspect, rechizitoriul, fiind de foarte mare interes public, va fi prezentat public pentru a se vedea cum au decurs evenimentele de la declanşarea lor până la consumarea lor”, a explicat Augustin Lazăr, conform Agerpres.
El a mai afirmat că pe parcursul anchetei l-au impresionat foarte mult aparţinătorii victimelor din 1989, dar şi răniţii care veneau să-şi prezinte consecinţele „psihozei teroriştilor”.
„Personal, m-au impresionat aparţinătorii victimelor care veneau în audienţă la Parchetul General să-mi arate lucrurile rămase de la copiii lor sau cei care veneau răniţi să ne arate în ce situaţii au ajuns din cauza acestei psihoze a teroriştilor care a fost declanşată. Şi pentru asta trebuia clarificat ce necesitate militară a impus acest fapt şi clarificată această diversiune”, a afirmat Augustin Lazăr.
Potrivit lui Lazăr, „cert este că au fost multe sute de victime, 862 de morţi după 22 decembrie, circa 2.000 de răniţi, ceea ce este absolut impresionant şi impunea un efort major pentru a da explicaţii acestor evenimente tragice în care au murit foarte mulţi oameni şi au fost răniţi foarte mulţi”.