Augustin Oancea, şeful de la Energie, mega-petrecere de sute de mii de euro în Mamaia. Miliardarul a petrecut trei zile şi trei nopţi

Augustin Oancea, şeful de la Tinmar Energy, şi-a sărbătorit cu mult fast ziua de naştere pe litoral. Petrecerea a avut loc la restaurantul său din staţiunea Mamaia şi a durat ca în poveşti, trei zile şi trei nopţi.
Filip Stan
21 aug. 2022, 23:20
Augustin Oancea, şeful de la Energie, mega-petrecere de sute de mii de euro în Mamaia. Miliardarul a petrecut trei zile şi trei nopţi

Augustin Oancea, şeful de la Energie, mega-petrecere de sute de mii de euro în Mamaia. Miliardarul şi-a adunat toţi prietenii la restaurantul său din buza mării pentru a-şi sărbători ziua de naştere. Timp de trei zile şi trei nopţi au curs râuri de şampanie şi de vinuri alese.

Augustin Oancea, mega petrecere pe litoral

Citeşte şi Ajutoare masive pentru populație, de la guvern: cheltuielile cu locuința nu vor depăși 30% din venit. Marile companii din energie și băncile, suprataxate

Patronul de la Tinmar Energy este discret în apariţii publice, însă în spatele lui stă o cifră de afaceri amețitoare: în jurul unul miliard de euro! Acesta a intrat în domeniul Energiei în urmă cu 15 ani, iar de atunci se pare că îi merge destul de bine. Nici măcar pandemia nu l-a afectat, aşa cum se plâng multi din domeniul lui.

Augustin Oancea și-a serbat cu fast ziua de naștere. Patronul Tinmar Energy a dat startul petrecerii într-o zi de vineri, spre seară, atunci când rând pe rând, invitaţii şi-au făcut apariţia. La finalul serii s-a lăsat cu un foc spectaculos de artificii. A doua zi, Oancea şi invitaţii alesi pe sprânceană au continuat distracţia, potrivit Cancan.ro. 

S-au relaxat pe plajă şi la restaurant, acolo unde s-au delectat cu mâncăruri alese la brunch-ul organizat de sărbătoritul miliardar al României. După-amiază, şeful Tinmar Energy a pocnit din degete, iar formația de lăutari, venită de la Ploiești, a intrat în horă. Băieții au ”dinamitat” puțin atmosfera. Până pe la ora 20:00, atunci când Augustin Oancea și invitații lui au început să se retragă înspre camere. După o oră, petrecăreţii s-au reunit din nou pentru a continua petrecerea. Îmbrăcat lejer, de vară, cu un ceas de aur Audemars Piguet, de peste 100.000 de euro, miliardarul şi-a făcut apariţia alături de soţia lui. Aceasta purta o superbă rochie roz din paiete.

Șampania a curs valuri, pe ritmurile muzicale ale lui Tavi Colen și ale iubitei lui, Emma. Chiar un karaoke s-a ”încins”, la un moment dat, iar invitații au apucat, fără reținere, microfonul.

Râuri de şampanie au curs şi duminică.

Dacă petrecerea a fost regească, parcarea nu s-a lăsat mai prejos! Miliardarul secret al României și-a etalat ”bijuteriile” pe patru roți: un Range Rover 2022, un Mercedes EQS și un Porsche Taycan Turbo, toate însumând peste 500.000 de euro au fost capul de afiș.

Afacerile lui Augustin Oancea, omul de peste un miliard de euro

Augustin Oancea, unul dintre băieții deștepți din energie, implicat în nu mai puțin de 20 de companii, controlează cel mai mare trader românesc de energie, TINMAR ENERGY.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania care are ca obiectiv de activitate comercializarea energiei electrice a fost fondată în urmă cu șapte ani. TINMAR ENERGY SA este compania ”mamă”, care are acționari MARTIN OIL ENERGY S.R.L., cu 78.86 la sută din acțiuni, și VICTORY EXECUTIVE S.R.L., cu 21.14 la sută din acțiuni.

Din prima, MARTIN OIL, Augustin Oancea are 98,72 la sută din acțiuni, iar George Alexandru Oancea, 1,28. În cea de a doua, VICTORY EXECUTIVE, George Alexandru Oancea este acționar unic (100%).

Pandemia nu a fost deloc o povară pentru afaceristul Augustin Oancea. Ba chiar a avut un profit foarte mare. Trăgând linie la finalul anului 2021, cifra de afaceri a companiei TINMAR ENERGY a fost de 3.568.309.044 de lei, o creștere cu 62 la sută față de anul precedent. Iar profitul, 142.806.335 de lei, aproximativ 28,5 de milioane de euro, cu 27 la sută mai mare faţă de cel din 2020.

Pentru TINMAR GREEN ENERGY SRL, cifra de afaceri a fost mai mică, în același an, 2021, 5.102.743 de lei, dar cu 36 la sută peste anul precedent. Profitul a fost de 3.388.610 lei, cu 553 la sută mai mult.

În dreptul companiei TINMAR IMPEX SRL se regăsește o pierdere de 45 de lei la profit, pentru anul 2021.

Potrivit Ziarului Financiar, Augustin Oancea făcea prima tranzacție în 2007. Tinmar Ind, compania sa de atunci, avea o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, dar în doar opt ani ajungea la 650 de milioane de euro.

Scena tranzacţiilor cu energie era dominată, atunci când Augustin Oancea ”ataca” atractivul domeniu, de Energy Holding, compania omului de afaceri Bogdan Buzăianu, finul fostului ministru PSD al industriilor, Dan Ioan Popescu. De atunci, pas cu pas, miliardarul secret al României, cum l-a numit CANCAN.RO, a făcut pași mari spre vârful ierarhiei.

În 2017, Oancea își unifica business-urile de energie, gaze și produse petroliere prin absorția de către Tinmar Energy a Tinmar Gas și Tinmar Oil. Asta după ce, cu doi ani înainte, diviza compania-mamut, Tinmar Ind, care grupa atunci toate cele trei activități, în Tinmar Oil (urmașa juridică a Tinmar Ind), Tinmar Energy și Tinmar Gas.

TINMAR, amendată de Oficiul Concurenței și ”prinsă” în dosar de evaziune

În 2016, iar TINMAR era amendată cu 15 milioane de lei. Doi ani mai târziu, DIICOT deschidea un dosar de evaziune fiscală și de spălare de bani, iar TINMAR era parte din el, ca firmă care a beneficiat de „schema de discounturi ale Rompetrol”, generatoare de prejudiciu de 40 de milione de lei la bugetul de stat.

Profitând de starea de urgență din pandemie, apoi de cea de alertă, dar și de achizițiile de energie electrică la prețuri preferențiale, TINMAR avea să înregistreze, în ultimii doi ani, profit net de sute de milioane de lei. Devenea principala firmă abonată la achiziții publice netransparente și cu încredințare directă.

Surse, atenție, neverificate spun ca succesul fulminant al exploziei grupului de companii s-ar datora și “modificărilor” din anii anteriori ale situațiilor financiare verificate de bănci (mai precis, balanțe / bilanțuri). Plus mega relații, din cadrul băncilor, care “închid” ochii, prietenește, la aceste practici.

Citeşte şi Ciucă: ”Plafonarea și compensarea prețurilor la energie se vor aplica în continuare”. Cum se pregătește Guvernul pentru sezonul rece

Spynews
TikTokerul Alin s-a întors la mama fiicei sale după despărțirea de Dana Badea. A recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a iubit-o mereu pe Sibel: „A fost viața mea, credeți-mă” / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Alimentul pe care trebuie să-l ai pe masă de Sfânta Maria 2024. Se spune că vei avea noroc tot restul anului dacă îl consumi
Capital.ro
Se schimbă Codul Rutier! Tinerii sub 21 de ani nu vor mai avea voie să conducă aceste maşini
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
ALERTĂ MONDIALĂ! A fost declanșată urgență de sănătate globală
Adevarul
Armata ucraineană avansează în Kursk și ia zeci de prizonieri. Rusia a început să-și retragă trupe din Ucraina
Spynews
Ema Uta, ținta hackerilor! Fosta iubită a lui Alex Bodi cere ajutor de urgență / FOTO
Spynews
Marina Almășan, primul interviu după problemele pe care le-a avut cu fostul iubit, Georgică Cornu: „Să îmi mai spăl puțin creierul”. Destinația în care a plecat vedeta TVR
Evz.ro
Furtuni puternice în minivacanța de Sfânta Maria. Avertismentul meteorologilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Experții în medicină avertizează! De ce NU trebuie să bei vara cafea
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Cât costă o porție de hamsie pe litoralul Mării Negre, în minivacanța de Sfânta Maria! Prețurile nu sunt deloc mici
Capital.ro
UE a dat ordin. România e obligată să se conformeze: Directivele sunt obligatorii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Moartă la 32 de ani după ce medicii i-au ignorat simptomele! De ce boală suferea, de fapt
substantial.ro
Elveția: Orașele Elvețiene Printre Cele Mai Bune Din Lume Pentru Locuit
MediaFlux
Se dă și A DOUA MĂRIRE a pensiei. ANUNȚUL șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...